twitter facebook
Nieuwsbrief van 21 maart 2017

               Speciale editie namaak

ECC-Net rapport: De impact van namaak op online consumentenrechten in Europa

15 maart is Wereld Consumentenrechtendag en dat vierde het netwerk van Europese Consumenten Centra (ECC-Net) dit jaar met de lancering van het rapport ‘The impact of counterfeiting on online consumer rights in Europe’ Terwijl namaakproducten in het verleden voornamelijk opdoken in het segment van de luxeproducten, treft namaak nu alle consumentengoederen. Imitatie geneesmiddelen, speelgoed, schoenen of auto-onderdelen zijn gemakkelijk op het internet te koop. Het ECC-Net adviseert geen namaak te kopen! Namaakgoederen houden vaak gezondheids- veiligheids- en financiële risico’s in voor consumenten. Ook riskeert u in alle Europese landen sancties. Met een online brochure en een video, toont ECC-Net hoe u kunt vermijden dat u namaak koopt op het internet. 

Lees verder

 

   

ECC-Net rapport

Wat is de impact van namaak op online consumentenrechten in Europa? Welke risico’s zijn gelinkt aan de aankoop van namaak op het internet en welke tips kunnen consumenten in Europa volgen om onaangename verrassingen te vermijden door de aankoop van deze producten? U leest het in het rapport. (Engels)
Lees verder
   

Brochure: Namaakproducten kopen ... goed idee?

Deze online brochure toont waarom u best geen namaak koopt en hoe u kunt vermijden dat u namaak koopt op het internet.
Lees verder
   

Poster: 10 ECC-Net tips

Hoe u kunt vermijden dat u namaak koopt op het internet. Alle 10 tips in één oogopslag.
Lees verder
   

Video

10 tips van ECC-Net in 20 seconden! (Engels)
Bekijk de video
 
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be