twitter facebook
Nieuwsbrief van 29 september 2017
 
Home@Holiday

Home@Holiday lokt met gratis reis consumenten en zadelt hen op met een ongewenst betalend lidmaatschap. Nadien belt of e-mailt het incassobureau TA Finance Online Sales Marketing B.V. hen en dreigt ermee een gerechtdeurwaarder langs te sturen of meteen beslag te laten leggen op hun rekening. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.

Lees verder

Air Berlin in financiële problemen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft haar vereffening aangevraagd. ECC legt uit wat u kunt doen als u tickets kocht voor een vlucht of als u nog geld tegoed hebt van Air Berlin.

Lees verder

Ryanair annuleert vluchten
Ryanair schrapt vluchten en treft daarmee enorm veel passagiers. Wat zijn uw rechten als vliegtuigpassagier?
Lees verder

Vraag van de maand
Ik heb mijn gsm-nummer opgegeven om gratis advertenties per sms te ontvangen. Intussen heb ik me afgemeld, maar krijg ik nog steeds sms’jes. Wat kan ik doen?
Lees verder
 


In 't kort
  • De afschaffing van de roamingkosten net voor de start van de zomervakantie heeft het smartphonegebruik op reis sterk aangemoedigd, zo blijkt uit recente cijfers van een Eurobarometer-bevraging. 31% van de reizigers die deze zomer naar het buitenland trokken, maakte op hun vakantiebestemming evenveel gebruik van mobiel internet dan thuis. Dit is een verdubbeling in vergelijking met de maanden daarvoor.

  • Sinds 1 september moeten alle nieuwe automodellen nieuwe en verbeterde Europese emissietests ondergaan voordat ze de baan op mogen. Dit moet leiden tot schonere en duurzamere auto’s op de Europese wegen.

  • Ryanair past niet alleen zijn vliegschema maar ook zijn bagagebeleid aan. Vanaf 1 november mogen passagiers, uitgezonderd ‘Priority Boarding’-klanten, enkel hun kleine handbagage, bv. een handtas, mee aan boord nemen. De ‘grote’ handbagage tot 10 kg moeten ze aan de gate afgeven en vliegt gratis mee in het ruim.

  • De Europese Commissie plant een herziening van de EU-richtlijnen over consumentenrecht en peilt in aanloop nog tot 8 oktober naar de mening van de Europese consumenten. 

  • Tijdens de maand van de cyberveiligheid organiseert de FOD Economie op 3 oktober een seminarie over het thema 'Cyberconsument: surfen in alle veiligheid!'. Na afloop weet u hoe u de grootste fraudes kunt detecteren en hoe u zich ertegen kunt beschermen, waar u relevante informatie vindt en wie u in geval van een incident moet verwittigen. Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht, ten laatste voor 29 september.
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be