Consumentennieuws

18-04-23 Blue Air

Blue Air heeft een insolventieprocedure gestart. Wie nog geld tegoed heeft van deze Roemeense luchtvaartmaatschappij kan voor 25 mei een betalingsverzoek indienen. We helpen u op weg.


09-03-23 ECC België viert Wereld Consumentenrechtendag

15 maart staat in heel de wereld in het teken van de consumentenrechten. Ook ECC België viert mee. Ontdek hoe!


09-03-23 Vier slimme tips voor uw volgende online aankopen

Op 15 maart vieren we Wereld Consumentenrechtendag. Voor de gelegenheid geeft ECC België vier slimme tips voor veilig online shoppen. Die kunnen u geld en stress besparen.


09-03-23 Week van de consument. U komt toch?!

Ter gelegenheid van Internationale Dag voor de Consument organiseert staatssecretaris Alexia Bertrand, samen met een aantal organisaties waaronder ECC België de ‘Week van de Consument’. U bent van harte welkom!


28-02-23 Kredietkaart als wapen tegen dure ongewenste abonnementen

ECC-Net waarschuwt al jaren voor abonnementenvallen op het internet. Op vraag van de Europese consumentenbeschermingsautoriteiten pasten de drie belangrijkste kredietkaartmaatschappijen hun regels aan zodat consumenten vóór hun aankoop beter geïnformeerd zijn.


28-02-23 Xpendy

U dacht dat u een abonnement opzegde maar ontdekt dat Xpendy u bijna 30 euro aanrekent? Of u betalingsherinneringen stuurt? ECC België legt uit hoe u best reageert.


28-02-23 Wat heeft Europa in petto voor consumenten?

De Europese interne markt wordt 30 in 2023. Maar de EU ijvert al 50 jaar voor sterke en beschermde consumenten. We sommen enkele realisaties op en geven een kort overzicht van wat er nog in de pijplijn zit.


21-02-23 Zorgenvrij winkelen op het internet dankzij de WebshopCheck

Het internet is een grenzeloze onlinewinkel maar helaas ook een platform waar oplichters vrij spel hebben. Om problemen te voorkomen, checkt u best of de webshop uw vertrouwen waard is. Doe de WebshopCheck!


16-02-23 Zalando

Slecht nieuws: Zalando weigert te bemiddelen met het ECC-Net in geschillen tussen hen en hun klanten. We wijzen u graag op een andere optie, nl. de Europese procedure voor kleine geschillen.


30-12-22 Stakingen Ryanair: hoe vergoeding vragen?

Boekte u een vlucht bij Ryanair met vertrekdatum vrijdag 30, zaterdag 31 december, zondag 1 januari, zaterdag 7 of zondag 8 januari? De kans is groot dat uw vlucht geannuleerd werd door de staking van het cabinepersoneel.