twitter facebook
Gelukkig nieuwjaar 2017

2016 de terugblik | 2017 het vooruitzicht

Vorig jaar gaven we u een overzicht van onze goede voornemens voor 2016. Hebben we ze wel volbracht? …

We overlopen ze eventjes met u: 

Geduld. Met trots en blijdschap hebben we onze nieuwe website aangekondigd in oktober 2016. 

Groen. Onze blocnotes, onderleggers en vulpotloden zijn gemaakt uit ecologisch materiaal. Voor de strandballen bestond deze optie helaas niet.

Weg met namaak. Het rapport over namaak zal begin 2017 verschijnen, blijf ons zeker volgen.

Online-geschillen behandelen. We hebben meer dan 500 vragen ontvangen over het nieuwe ODR-platform van de Europese Commissie. Het platform is nog in ontwikkeling omdat niet alle lidstaten al over de nodige erkende buitengerechtelijke instanties beschikken. Maar consumenten kunnen er al terecht voor hun onlinegeschil met een handelaar in Europa.

Altijd op tijd. Onze kalender hielp ons door het jaar, ondanks de zware projecten die we te verwerken kregen. En we blijven streven naar een zo efficiënt en snel mogelijke behandeling van uw vragen en klachten. 

Dit laatste punt nemen we mee naar 2017. Hoe kunnen we de consument beter van dienst zijn, waarop dienen we ons te focussen, hoe kunnen we hem bereiken? Het wordt een jaar van reflectie en actie, zowel voor ECC België als voor het netwerk van de ECC’s. Onze blik op onze en jullie toekomst. Feedback welkom! 

En dan rest er ons nog enkel u een fantastisch 2017 toe te wensen vol met leuke verrassingen.

Het ECC-Team

Karen Ghysels

Ibtissame Benlachhab     Leen Desmedt     Martijn Dirckx

William Matgen     Jade Willems     Danka De Wert     Karen Mentens

 
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be