twitter facebook
Nieuwsbrief van 23 januari 2020
 
ECC-Net blaast 15 kaarsjes uit

2020 wordt een feestjaar voor het netwerk van Europese Consumentencentra want wij bestaan 15jaar! Volg ons op Facebook en Twitter en vier samen met ons een heel jaar feest. Elke maand zetten we een ander consumententhema in de kijker. Deze maand: duurzaam shoppen en reizen in Europa. In februari mogen jullie het thema oneerlijke advertenties via sociale media verwachten.

En natuurlijk staan we u ook elke dag bij met hulp en advies. Meer dan 300 juristen in 30 landen zetten zich elke dag in om duizenden consumenten in de EU te helpen. Benieuwd naar wat het ECC-Net voor jou kan betekenen?

Video ECC-Net 2019

Hebt u een vraag over uw rechten als consument in Europa of een probleem met een handelaar in een ander EU-land? Misschien vindt u het antwoord op onze website eccbelgie.be. Geraakt u er zelf niet uit? Dien dan een klacht in bij ons.

En tot slot - het is misschien wat laat maar even welgemeend - het ECC-team wenst u een zorgenvrij 2020!

 

Danka, Ibtissame, Karen & Karen, Leen, Margarita, Martijn en William

Lees verder

Levering van online aankopen
Januari is koopjestijd in België maar ook in bv. Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Niet alleen in de winkelstraat kunt u koopjes scoren. Ook op het internet vindt u vast uw gading tegen verlaagde prijzen. Maar wat als de levering uitblijft of het pakje beschadigd blijkt? Of als u zich gewoonweg bedacht? ECC België beantwoordt al uw vragen.
Lees verder

Scorebord consumentenvoorwaarden 2019
Duurzaamheid staat hoog op onze agenda en die van de Europese Commissie. Maar ook op die van de Europese consumenten zo blijkt uit deze editie: meer dan de helft denkt aan het milieu bij het winkelen.
Lees verder

Jaarverslag 2019
In deze januarimaand blikken we graag even terug op 2019 en doen we onze plannen voor 2020 uit de doeken. We verklappen alvast dat we in 2019 een recordaantal aanvragen behandelden.
Lees verder

Tevredenheidsenquête
Geef ons drie minuten feedback via deze online enquête. Zo kunnen wij onze website en informatiekanalen in 2020 nog beter afstemmen op uw wensen en noden.
Lees verder
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be