twitter facebook
Nieuwsbrief van 28 juni 2017
Het is bijna vakantie. Fantastisch! Maar zijn uw reisdocumenten in orde? Zijn uw reis en huurwagen geboekt? En kan uw huisdier zonder meer mee op reis? Bent u goed voorbereid, dan kunt u met een gerust hart op pad. En liefst zonder zorgen en problemen!   

  Bestel of download nog voor uw vertrek de brochure ’Op reis in Europa. Alles over je rechten voor, tijdens en na je reis’. Zo hebt u altijd al uw rechten bij de hand mocht u een probleem hebben met uw vlucht, uw reis met de trein of de boot. Ook als u offline bent.

Geniet van de vakantie!

Het ECC-team


 
Bellen en surfen

Of u nu mobiel belt in een ander Europees land of van uw thuisland naar een ander EU-land, de tarieven zijn Europees geregeld. ECC België licht toe.

Lees verder

Lage-emissiezones in Frankrijk
Reisplannen met de auto naar Frankrijk? Sommige Franse agglomeraties zijn lage-emissiezones die u enkel in mag met een Crit’Air-vignet, ook ‘certificat qualité de l’air’ en ‘éco-vignette’ genoemd. Hier leest u voor welke voertuigen de regels gelden, hoe u het verkrijgt en wat als u zonder sticker in een lage-emissiezone rijdt.
Lees verder

Tinker Travel is failliet
Tinker.Travel B.V. en Tinker Nederland B.V., beide Nederlandse firma’s die o.a. luchthavenvervoer aanbieden, zijn midden juni failliet verklaard. Hebt u bij een van deze firma’s luchthavenvervoer geregeld en betaald? Lees hier hoe kunt proberen uw geld terug te krijgen.
Lees verder

Beterprijs
Ontving u een dreigend telefoontje van deurwaarder Van Straten om een openstaande som in opdracht van Beterprijs te innen? Laat u niet intimideren. Het bedrijf heeft geen poot om op te staan. Lees wat u kunt doen.
Lees verder

Vraag van de maand
Het vakantieverblijf dat ik gereserveerd heb, is echt niet wat ik ervan had verwacht en stemt niet overeen met de beschrijving! Wat nu?
Lees verder
 


In 't kort
  • Een stap dichterbij een snellere en efficiëntere handhaving van consumentenrechten in Europa. Het gaat hier over een uitbreiding van de bevoegdheden van de Economische Inspecties in de landen van de EU. Het Europees Parlement en de Raad bereikten namelijk een politiek akkoord over het voorstel van de Commissie. Nu nog wachten op de formele goedkeuring door het Parlement, de Raad en de Commissie en dan hebben de lidstaten nog 24 maanden om deze in de praktijk om te zetten.
  • Uit een studie van de Europese Commissie blijkt dat 55% van de consumenten die het afgelopen jaar een goed of dienst kochten op online deelplatformen zoals Airbnb en Uber, minstens één probleem ondervonden met hun aankoop. Toch ondernam de helft hiervan niets. Eurocommissaris voor Consumentenrechten, Vera Jourová, zegt hierover: “ Consumenten zouden hun rechten moeten kennen als ze intekenen op zo’n diensten. Consumenten moeten beschermd worden in het digitale tijdperk”. De Europese Consumentencentra staan klaar met advies!
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be