twitter facebook
Nieuwsbrief van 10 november 2020
 
ECC België vraagt NOOIT uw pincode!
Fraudeurs misbruiken de naam van het Europees Centrum voor de Consument België om consumenten op te lichten. Ontdek hoe ze te werk gaan en ons advies.
Lees verder

Faillissement van Thomas Cook
Wacht u nog steeds op een terugbetaling na de annulering van uw reis door het faillissement van de Britse reisorganisatie Thomas Cook? En boekte u via Duitsland? Dan hebt u tot 15 november om een terugbetalingsverzoek in te dienen.
Lees verder

Coronavoucher ontvangen voor geannuleerde toeristische dienst geboekt in Frankrijk?
Wie zijn reservaties in Frankrijk door COVID-19 geannuleerd zag en in een ‘moeilijke’ situatie verkeert, kan via ECC België een aanvraag tot onmiddellijke terugbetaling van de ontvangen tegoedbon vragen.
Lees verder

Datingsites: een schot in de roos of een gat in uw beurs?
Datingsites durven hoge herroepingskosten aanrekenen als het contract tijdens de bedenktijd beëindigd wordt. Goed nieuws! Het Europees Hof van Justitie legt uit hoe die kosten berekend moeten worden.
Lees verder

Opgelet voor oneerlijke ongediertebestrijders
Consumenten voelen zich opgelicht door Nederlandse ongediertebestrijders die veel geld aanrekenen om ongedierte te bestrijden. Daarenboven zijn ze vaak zelfs niet vergund. Enkele tips.
Lees verder

(16/10/2020) Het Europees Centrum voor de Consument kaart sommige COVID-19-praktijken aan van online boekingsplatforms
Niet-terugbetaling van geannuleerde tickets, gebrek aan informatie over de gebruiksvoorwaarden van tegoedbonnen aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen, verborgen kosten ... Naar aanleiding van honderden klachten over de huidige (weinig) commerciële praktijken van de meest populaire online boekingsplatforms in Europa, heeft het netwerk van Europese Consumentencentra (ECC-Net) zijn eerste meldingen gedaan bij de Europese Commissie en bij de bevoegde nationale handhavingsautoriteiten die lid zijn van het CPC-netwerk.
Lees verder

Voorbeeldbrief
U hebt zich aangemeld op een datingsite maar u wilt uw abonnement stopzetten? Afhankelijk van wanneer u dat doet, moet u de opzegbrief anders formuleren. We helpen u verder met enkele voorbeeldbrieven ter inspiratie.
Lees verder
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be