Nieuwsbrief van 30 september 2022


Blue Air

Het Roemeense Blue Air staakt alle vluchten tot 10 oktober 2022. Hebt u reisplannen met deze vliegmaatschappij? U hebt recht op een terugbetaling van de reissom en misschien ook op een compensatie. We leggen uit hoe u die claimt.


Lees verder

Frauduleuze brandhoutverkopers op het internet

Sinds vorige winter melden consumenten frauduleuze onlineverkopers van brandhout en pellets. Helaas zijn die nog altijd actief. Ontdek hoe u niet in hun val trapt en deze winter niet in de kou blijft staan.


Lees verder

Online reviews: zijn ze betrouwbaar?

Hoe kunt u nu beoordelen of een webwinkel uw vertrouwen waard is? Online reviews checken, is een prima reflex … als u die met een kritische blik bekijkt. Want ook beoordelingen zijn helaas soms gemanipuleerd. Ontdek de juiste reflexen om reviews te doorprikken.


Lees verder

Engelstalig lesmateriaal voor jonge consumenten

Op zoek naar materiaal voor de lessen Engels, met dat tikkeltje meer? Dat hebben we voor u! Helemaal gratis! En wel over de rechten van de consument bij online shoppen, gamen en oplichting via sociale media. Ontdek al het lesmateriaal via onze website.


Lees verder
Facebook
Twitter
Website
DISCLAIMER

ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop).

De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie, of het Uitvoerend Agentschap voor het midden- en kleinbedrijf (EISMEA), de FOD Economie of OOBC vzw (Test Aankoop). Deze laatste kunnen hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden.

  With the help of the European Commission
© 2024 Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel
tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be
Uitschrijven