twitter facebook
Nieuwsbrief van 15 november 2017
 
(10/11/2017) Ongewenste online afgesloten abonnementen kostten Belgische consumenten gemiddeld 114 euro in de afgelopen drie jaar
Belgische consumenten laten zich al te vaak verleiden door een aantrekkelijk onlineaanbod dat uitmondt in een duur ongewenst abonnement. Met een video en advies over de juiste reflexen wil ECC België consumenten helpen online valkuilen te herkennen.
Lees verder

Misleidende televerkoop
Steeds meer consumenten klagen over de misleidende televerkopers van NextFly. Ontving u een betalingsaanmaning van NextFly? En dreigt NextFly met een gerechtelijke procedure? Volg ons advies: haak de telefoon in, betaal niets en negeer de mails!
Lees verder

Vlucht vertraagd, wat nu?
Voorbeeldbrief

Landde u met vertraging op uw eindbestemming? In sommige gevallen hebt u recht op bijstand en een vergoeding. Hoeveel? En hoe vraagt u die vergoeding aan de luchtvaartmaatschappij? ECC legt het uit.

Lees verder

Vraag van de maand
Omdat mijn eerste vlucht vertraging had, heb ik mijn aansluiting gemist. Moet ik nieuwe vliegtickets kopen?
Lees verder

Opgelost!
Na een telefoontje van een televerkoper, ontdekt Mevrouw P. dat haar rekening gedebiteerd werd in opdracht van een incassobureau. Zij had nochtans nooit ingestemd met een aankoop. Overkwam u hetzelfde? ECC legt uit hoe u dit zelf kunt oplossen.
Lees verder
 


In 't kort
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be