twitter facebook
Nieuwsbrief van 31 maart 2020
 

Ook tijdens deze coronatijden kunt u rekenen op hulp en advies van ECC_Net

Coronavirus en uw rechten in Europa

Dat de coronapandemie ons dagelijks leven ontwricht is duidelijk. Vliegtuigen blijven aan de grond. Landen kondigen een inreisverbod aan. Restaurants sluiten verplicht de deuren …

Ook tijdens deze uitdagende tijden kunt u met al uw grensoverschrijdende consumentenproblemen terecht bij de Europese Consumentencentra in 30 landen, in alle EU-lidstaten, IJsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Sinds de start van de coronapandemie ontving ECC-Net al meer dan 6300 (op 31 maart) vragen zoals: “Welke zijn mijn rechten als

  • mijn vlucht geannuleerd is?”
  • mijn pakketreis niet doorgaat?”
  • ik mijn hotelreservatie wil annuleren?”
  • het concert waarvoor ik tickets kocht verschoven is naar een latere datum?”
  • ik een onlinebestelling tijdens de bedenktijd wil terugsturen?”

Zit u met vragen? Blijf er niet mee zitten en contacteer ons. Gratis!

E-mail naar [email protected]
Bel naar 02 542 33 46 (werkdagen van 9 u. tot 13 u.)
Via Faceook op @ECCBelgium

Of vind het antwoord op uw vraag op www.eccbelgie.be/coronavirus.

De gevolgen van het coronavirus zijn groot voor iedereen, niet alleen voor u als consument maar ook voor de luchtvaartmaatschappijen, webshops, hoteluitbaters, touroperators, enz. Waar u wettelijk recht op hebt, betekent in deze uitzonderlijke situatie niet altijd dat u het ook moet claimen. Misschien is er een oplossing die goed is voor beide partijen. #coronasolidariteit

 

Het ga jullie goed!
ECC-team

Lees verder

FAQ Coronavirus
Hoe zit het met de reis naar Spanje die ik heb geboekt met vertrek 14 augustus? Ik weet niet of toeristen op dat moment nog welkom zijn. Zou ik veiligheidshalve niet beter alles annuleren?

U vindt het antwoord op deze vraag bij nummer 20 van onze FAQ.

Lees verder

Fraude op online verkoopplatforms: wees oplichters te slim af
Kleine onlinespelers brengen hun koopwaar graag aan de man via bekende onlineplatforms die het vertrouwen van consumenten wisten te winnen. Maar opgelet voor oplichters die deze platforms misbruiken.
Lees verder

Uw garantie- en herroepingsrecht: kent u het verschil?
Dankzij de wettelijke garantie en het herroepingsrecht staat u sterk als consument als u problemen hebt met een aankoop in Europa. Maar kent u het verschil en weet u wanneer u het ene dan wel het andere kunt inroepen?
Lees verder

Opgepast voor nep-advertenties op sociale media!

Via sociale media lopen de cadeau-ideetjes binnen. Maar opgelet met deze advertenties. Oplichters en oneerlijke verkopers gebruiken ze ook. Check onze tips alvorens te bestellen.

Lees verder

Duurzaam consumeren: meld vroegtijdige veroudering
Is het u ook al opgevallen dat elektrische toestellen sneller dan verwacht de geest laten? Dat is niet alleen slecht voor uw portemonnee maar ook nefast voor het milieu. We nodigen u uit om vroegtijdige defecten te melden. Zo draagt u bij tot een Europees initiatief dat vroegtijdige veroudering aanpakt.
Lees verder

Voorbeeldbrief
Hoe een aanrekening betwisten voor vermeende schade aan uw huurwagen?
Lees verder

Vraag van de maand
Ik werd aangereden door een wagen geregistreerd in Roemenië en was in mijn recht. Mijn Belgische verzekeraar zegt dat ik de procedure zelf moet starten bij de buitenlandse verzekeraar. Klopt dat?
Lees verder
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be