twitter facebook
Nieuwsbrief van 4 augustus 2020
 
Impact van de kleurcodes op uw reisbestemming in beeld
De FOD Buitenlandse zaken hanteert kleurcodes voor reisbestemmingen. Wat betekenen deze kleurcodes voor uw rechten? Het antwoord op twee vragen hebben we alvast in beeld gebracht.
Lees verder

Uw reisbestemming is België?
Reist u naar België of keert u terug na een verblijf in het buitenland? Met het vliegtuig, per boot, trein, bus of wagen? Lees hier wat u voor vertrek moet doen.
Lees verder

Klacht over Belvilla? Dit kunt u doen!
Consumenten klagen bij ECC België over Belvilla, een aanbieder van vakantiewoningen. Omdat Belvilla in Zwitserland geregistreerd is, kunnen wij helaas niets voor u doen. We stellen u wél twee andere opties voor.
Lees verder

Online koopje gespot?
Al honderden Belgen werden het slachtoffer van oplichting door webshops die via het Canadese bedrijf Shopify werden aangemaakt. Loop niet in de val van online oplichters en doe de Webshop Check voordat u online bestelt!
Lees verder

Vliegreizen
Kent u uw rechten als vliegtuigpassagier?
Dat ECC-Net in 2020 zijn 15e verjaardag viert en maandelijks een ander consumententhema in de kijker zet, vernam u al in vorige edities van de nieuwsbrief van ECC België. In juli informeerden alle ECC’s op sociale media over de rechten van de vliegtuigpassagier. Kent u uw rechten als vliegtuigpassagier?

Vind de campagne op de Facebookpagina van ECC België of ontdek uw rechten op onze site.

Lees verder

FAQ Coronavirus
Hoe zit het met de reis naar Spanje die ik heb geboekt met vertrek 14 augustus? Ik weet niet of toeristen op dat moment nog welkom zijn. Zou ik veiligheidshalve niet beter alles annuleren?

U vindt het antwoord op deze vraag bij nummer 20 van onze FAQ.

Lees verder
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be