twitter facebook
Nieuwsbrief van 22 december 2016
 
Kopen via een onlineplatform
Online op zoek naar uw droomhorloge of een tweedehandse megadeal? Of een hotel of vlucht aan de beste prijs? Dan belandt u al snel op een onlineplatform. Maar kopen op een platform is niet zonder risico. Stel u daarom de volgende vragen: Wat is de rol van het platform? Met wie sluit ik een contract? Hoe voorkom ik oplichting?
Lees verder

ECC-rapport
Europese consumenten kunnen nog steeds niet vrij online winkelen in de EU. Ondernemers en webshops weigeren klanten uit andere landen (geoblocking), vragen hogere prijzen aan buitenlandse klanten of werpen op een andere manier virtuele grenzen op. Het aantal klachten over dit soort praktijken is meer dan verdubbeld.
Lees verder

Voorbeeldbrief
U ontving een verzoek tot betaling van een gerechtsdeurwaarder of een incassobureau en vindt de invordering onterecht? Geen stress en laat u niet intimideren! U kunt elk betalingsverzoek betwisten, tenzij die opgelegd is door een gerechtelijke beslissing. Betwisten doet u schriftelijk. Onze voorbeeldbrief helpt u al een heel eind op weg.
Lees verder

Retrofurnish
Nieuwe Britse intellectuele eigendomsrecht maakt Retrofurnish.com inoperationeel
Lees verder

Home@Holiday

Home@Holiday lokt met gratis reis consumenten en zadelt hen op met een ongewenst betalend lidmaatschap. Nadien belt of e-mailt het incassobureau TA Finance Online Sales Marketing B.V. hen en dreigt ermee een gerechtdeurwaarder langs te sturen of meteen beslag te laten leggen op hun rekening. Bent u ook beetgenomen? ECC België legt uit wat te doen.

Lees verder

Vraag van de maand
Ik kocht online een mixer. Nog tijdens de garantieperiode liet die het afweten. De onlineverkoper zegt dat ik de mixer terug moet sturen voor herstel. Maar wie betaalt de verzendkosten?
Lees verder

Opgelost!
Dankzij het ECC-Net, is meneer D. vergoed voor het videospel ‘No Man’s Sky’ aangezien de inhoud niet beantwoordde aan de door de ontwikkelaar gemaakte belofte.
Lees verder
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be