Nieuwsbrief van 1 juni 2021


(Ver)kopen via tweedehandsplatforms

Tweedehandsplatforms en apps winnen aan populariteit. Maar wie is het aanspreekpunt bij problemen met een (ver)koop? En hoe vermijdt u problemen? We zetten het allemaal op een rijtje.


Lees verder

Bestellen buiten EU

Koopt u wel eens bij een Britse, Amerikaanse, Chinese of andere webshop buiten de EU? Vanaf 1 juli gelden nieuwe douaneregels waardoor kleine onlineaankopen duurder worden. We leggen uit waarom.


Lees verder

Soorten fraude

Lees verder

Luuqx is failliet

De Nederlandse webwinkel Luuqx is op 28 april 2021 failliet verklaard. Hebt u iets besteld op deze website, dan is de kans klein dat uw bestelling geleverd wordt. Hier leest u wat u kunt doen om te proberen uw geld terug te krijgen.

Lees verder

Werken bij ECC België

 

Lees verder

ECC België tot uw dienst

U hebt een vraag over uw consumentenrechten in Europa of een klacht tegen een verkoper uit een ander EU-land? En u bent niet zeker of u bij ons terecht kunt en hoe u een goed dossier indient? Deze video helpt u op weg.

Lees verder

Lees alle nieuws

COVID-19-zelftesten kopen op internet

Scrupuleuze onlineverkopers en oplichters maken van de huidige situatie misbruik om u waardeloze of in België niet toegelaten coronazelftesten te bezorgen of helemaal niet te leveren. Met deze tips koopt u veilig uw zelftest online.


Lees verder

Vraag van de maand

Bijna een jaar geleden werd mijn vlucht door COVID-19 geannuleerd en ik wacht nog steeds op een terugbetaling. Wat kan ik doen?

Lees verder

Opgelost!

De PCR-test op Brussels Airport van mevrouw G.R. werd dubbel aangerekend én de resultaten lieten op zich wachten zodat ze haar vlucht miste. ECC-Net bemiddelt in haar naam en bekomt een vergoeding.

Lees verder

Facebook
Twitter
Website
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw.

De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie, of het Uitvoerend Agentschap voor het midden- en kleinbedrijf (EISMEA), de FOD Economie of OOBC vzw. Deze laatste kunnen hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden.
  With the help of the European Commission
© 2024 Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel
tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be
Uitschrijven