Consumentennieuws

13-06-24 Reisorganisator FTI is failliet

Het faillissement van de reisorganisator FTI heeft mogelijk gevolgen voor consumenten die hun reis boekten bij bv. Neckermann en Prijsvrij Vakanties. We leggen uit waarop u recht hebt.


13-06-24 Bijna zomervakantie!

Bijna zomervakantie! Hebt u reisplannen? Met deze tips vertrekt u goed voorbereid op reis. En botst u onderweg toch op een probleem, dan hebt u rechten. Ontdek welke!


13-06-24 SFAM en Celside: schade verzekerd … aan uw spaarpot

Het bedrijf SFAM is op 24 april 2024 failliet verklaard. Hebt u nog geld te goed van SFAM? Dien zo snel mogelijk en uiterlijk op 23 augustus 2024 een aanvraag tot terugbetaling in. Hoe? Dat leggen we u uit.


12-06-24 Euro 2024: enkele lastminutetips

Vrijdag 14 juni gaat het grootste Europese voetbalfeest van het jaar van start. Net voor de aftrap geven we nog een aantal lastminutetips voor voetbalfans mee.


03-06-24 Refurbished

Refurbished.nl B.V., een Nederlandse verkoper van tweedehands elektronica, is failliet verklaard én overgenomen. Wacht u nog op een levering of geld? Hier leest u wat u kunt doen.


09-05-24 Europadag 2024: ECC-Net formuleert prioriteiten voor consumentenbescherming in Europa

Europadag! We vieren graag de verwezenlijkingen van Europa door de jaren heen. Maar stilstaan doen we niet. Consumptiegewoonten en het digitale landschap veranderen, dus het beleid ook. ECC-Net bundelt enkele ideeën.


25-04-24 Fraudeurs misbruiken de goede naam van ECC België

Fraudeurs misbruiken de goede naam van ECC België om consumenten op te lichten. Ontdek hoe ze te werk gaan en ons advies.


10-04-24 Euro 2024 en de Olympische & Paralympische Spelen 2024

Frankrijk en Duitsland hosten dé sportevenementen van het jaar. Zou u graag een of meerdere wedstrijden bijwonen? Wij vertellen u hoe u nog veilig aan tickets geraakt en geven tips voor uw reis en verblijf.


10-04-24 Vraag van de maand

Het is vaak verleidelijk om op een Facebook-advertentie te klikken, maar hoe weet ik of de website erachter betrouwbaar is?


09-04-24 Komt er een Europese Car-Pass?

De Car-Pass zorgt in België voor een spectaculaire daling van kilometerfraude met tweedehandswagen. Het Belgische voorzitterschap wil die dan ook uitrollen in heel Europa en maakt daarvan een prioriteit.