Consumentennieuws

09-03-23 Week van de consument. U komt toch?!

Ter gelegenheid van Internationale Dag voor de Consument organiseert staatssecretaris Alexia Bertrand, samen met een aantal organisaties waaronder ECC België de ‘Week van de Consument’. U bent van harte welkom!


09-03-23 ECC België viert Wereld Consumentenrechtendag

15 maart staat in heel de wereld in het teken van de consumentenrechten. Ook ECC België viert mee. Ontdek hoe!


28-02-23 Wat heeft Europa in petto voor consumenten?

De Europese interne markt wordt 30 in 2023. Maar de EU ijvert al 50 jaar voor sterke en beschermde consumenten. We sommen enkele realisaties op en geven een kort overzicht van wat er nog in de pijplijn zit.


28-02-23 Reizendeals.nl

Opgelet met deze website want die neemt het niet altijd even nauw met de regels. Wij ontdekten drie handelspraktijken die niet echt koosjer zijn. We lichten ze u toe.


28-02-23 Kredietkaart als wapen tegen dure ongewenste abonnementen

ECC-Net waarschuwt al jaren voor abonnementenvallen op het internet. Op vraag van de Europese consumentenbeschermingsautoriteiten pasten de drie belangrijkste kredietkaartmaatschappijen hun regels aan zodat consumenten vóór hun aankoop beter geïnformeerd zijn.


28-02-23 Xpendy

U dacht dat u een abonnement opzegde maar ontdekt dat Xpendy u bijna 30 euro aanrekent? Of u betalingsherinneringen stuurt? ECC België legt uit hoe u best reageert.


21-02-23 Zorgenvrij winkelen op het internet dankzij de WebshopCheck

Het internet is een grenzeloze onlinewinkel maar helaas ook een platform waar oplichters vrij spel hebben. Om problemen te voorkomen, checkt u best of de webshop uw vertrouwen waard is. Doe de WebshopCheck!


16-02-23 Zalando

Slecht nieuws: Zalando weigert te bemiddelen met het ECC-Net in geschillen tussen hen en hun klanten. We wijzen u graag op een andere optie, nl. de Europese procedure voor kleine geschillen.


05-01-23 eCollect / Novalnet

Ontving u een schuldvordering van het incassobureau eCollect AG in naam van Novalnet AG nadat u zich aanmeldde op een datingsite? En u bent hiermee niet akkoord? Ontdek onze analyse en tips.


30-12-22 Stakingen Ryanair: hoe vergoeding vragen?

Boekte u een vlucht bij Ryanair met vertrekdatum vrijdag 30, zaterdag 31 december, zondag 1 januari, zaterdag 7 of zondag 8 januari? De kans is groot dat uw vlucht geannuleerd werd door de staking van het cabinepersoneel.