Consumentennieuws

13-09-23 Staking Ryanair: uw rechten

De piloten van Ryanair die in België gestationeerd zijn, kondigen een staking aan op donderdag 14 en vrijdag 15 september. Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd? Dit zijn uw rechten.


12-09-23 Reizendeals.nl

Hebt u een probleem met reizendeals.nl? Wij ontdekten handelspraktijken die niet volgens de regels van het Europese consumentenrecht zijn. We lichten ze u toe.


28-06-23 eCollect / Themys & Dyke

Ontving u in naam van Novalnet een schuldvordering van het incassobureau eCollect of het advocatenbureau Themys & Dyke nadat u zich aanmeldde op een datingsite? En u bent hiermee niet akkoord? Ontdek onze tips.


26-06-23 Reizen met de trein

Sinds 7 juni 2023 gelden nieuwe regels voor treinpassagiers. De nieuwe regels verbeteren de bescherming van treinreizigers bij vertraging, annulatie en bagageproblemen. Ontdek de nieuwigheden.


26-06-23 Otravo is failliet verklaard

Boekte u bij een van de websites achter het failliete Otravo: Travelgenio, Schipoltickets, Vliegtickets ou Travel2be? Dit zijn uw opties.


26-06-23 Wereldbeker rugby 2023 en de Olympische & Paralympische Spelen 2024

Frankrijk host de wereldbeker rugby 2023 en de Olympische & Paralympische Spelen 2024. Reist u naar onze zuiderburen om de atleten aan te moedigen? De FAQ van ECC Frankrijk helpt u bij het plannen van uw verblijf.


21-06-23 Online vliegtickets boeken

Reserveert u best bij een boekingssite of bij de luchtvaartmaatschappij? Benieuwd naar het antwoord?


06-06-23 Pharmaxx: een positieve evolutie

U denkt dat u een gratis staal bestelt, maar in realiteit onderschrijft u een betalend abonnement. Ging u telefonisch in op het aanbod of vulde u het online bestelformulier in? Dit zijn onze tips.


16-05-23 SFAM en Celside: schade verzekerd … aan uw spaarpot

Nieuwe toename van meldingen van consumenten over verzekeringsmaatschappijen SFAM en Celside die zonder toestemming geld van hun rekening halen. Met ons advies kunt u de domiciliëring stoppen en hopelijk ook uw geld terugkrijgen.


02-05-23 Een groener Europa

Ter gelegenheid van Europadag nodigt Europa Direct Antwerpen u uit op het gratis evenement ‘Een groener Europa’ met Frank Deboosere en Koen Thewissen. Ook wij zijn van de partij! U ook?