Opgelost!

Laatst aangepast op 25-05-21.

Mevrouw G.R. maakt op 15 september 2020 een tussenlanding op Brussels Airport en moet een negatieve PCR-test voorleggen voordat ze op de volgende vlucht stapt. Omdat de tijd beperkt is, wil ze een sneltest doen maar uiteindelijk wordt een standaardtest afgenomen waarvoor ze 67 euro betaalt.

Helaas laat het testresultaat op zich wachten waardoor ze haar vlucht mist en een nieuw ticket moet kopen voor een latere vlucht. Prijs: 24,17 euro. Achteraf blijkt dat het testcenter haar de test dubbel aanrekent. Mevrouw G.R. vraagt de terugbetaling van de twee aangerekende tests en het nieuwe vliegticket.

Na tussenkomst van ECC-Net ontvangt zij een vergoeding van 91,17 euro voor de te veel aangerekende test en het nieuwe vliegticket. De test zelf wordt niet terugbetaald omdat het laboratorium 24 uur had om de testresultaten te bezorgen.

Ons advies: Moet u een negatieve PCR-test voorleggen voor een vlucht? Hou rekening met termijnen voor het bekomen van het testresultaat en vraag indien nodig uitdrukkelijk naar een sneltest. Lees meer over de testen uitgevoerd in het testcentrum van Brussels Airport.