twitter facebook
Nieuwsbrief van 14 december 2017
 
Bellen en surfen

Of u nu mobiel belt in een ander Europees land of van uw thuisland naar een ander EU-land, de tarieven zijn Europees geregeld. ECC België licht toe.

Lees verder

Luxstyle

Slachtoffers van LuxStyle ontvangen een aanmaning van IO International Collections uit Hong Kong. Er is geen gerechtelijke uitspraak, maar het gaat om een minnelijke invordering. Hiervoor heeft dit bedrijf in België geen toelating gekregen. Onwettig dus!

Lees verder

Rijden in België met buitenlandse wagen

Wie na 1 januari naar Brussel rijdt, mag de stad enkel binnen met een wagen die voldoet aan de milieunormen. Dit geldt ook voor voertuigen geregistreerd in het buitenland. De lage-emissiezone wordt tot 2025 geleidelijk ingevoerd.

Lees verder

Metem International B.V. is failliet
De Nederlandse webwinkel Metem International B.V. is failliet. Deze onderneming hanteerde, naast Metem, ook andere webshops zoals Airbike, Landtelescope.eu en Superzaklamp. Hebt u nog geld tegoed van deze firma? Dit is wat u kunt doen.
Lees verder

Update faillissement Air Berlin
In de faillissementszaak van Air Berlin vraagt de curator zelf geen claim in te dienen maar te wachten op zijn bericht. Hij belooft schriftelijk contact op te nemen tussen nu en het einde van het jaar.
Lees verder

Wat denkt u van onze diensten?
Geef ons drie minuten feedback via deze online enquête. Zo kunnen wij onze diensten nog beter afstemmen op uw noden.
Lees verder

Vraag van de maand
Ik wil eindejaarsgeschenken bestellen op het internet. Wanneer ik moet betalen, heb ik de keuze tussen betalen met kredietkaart, debetkaart, overschrijving en nog enkele andere betaalwijzen. Welke kies ik het best?
Lees verder

Opgelost!
Mijnheer V.G. ontdekt na thuiskomst dat Hertz 41,70 euro administratiekosten inde via zijn kredietkaart voor een verkeersovertreding die hij in Italië zou begaan zijn. Maar … hij ontving nooit de boete.
Lees verder
 


In 't kort
  • De juristen van ECC België beantwoorden uitzonderlijk geen vragen per telefoon van maandag 25 december tot en met maandag 1 januari. 

  • De recente sneeuwval zorgde voor heel wat geannuleerde vluchten. Getroffen passagiers hebben recht op een nieuw vliegticket en bijstand zoals maaltijden, drank en een overnachting.

  • Rijdt u met de auto richting de zon of de sneeuw tijdens de kerstvakantie? Controleer of winterbanden verplicht zijn in de landen op uw route!

  • De kerstman kiest voor veilig speelgoed. U toch ook! Maar wat betekent het CE-logo op de verpakking nu precies? Stelt u toch een probleem vast met de veiligheid van speelgoed? Meld het bij het Centraal Meldpunt van de FOD Economie.

  • De FOD Economie sloot dit jaar 3.060 websites die namaak verkochten. Dit gebeurde in het kader van een grootschalige internationale operatie. Wereldwijd werden meer dan 20.500 websites geblokkeerd. Met deze tips vermijdt u dat u namaak koopt.

  • Het ODR-platform waar consumenten terechtkunnen voor online geschillenbeslechting van problemen met onlineaankopen in Europa, bestaat sinds februari 2016. Uit een rapport over het eerste werkingsjaar blijkt dat het platform maandelijks gemiddeld meer dan 2.000 klachten ontving. 1,9 miljoen personen bezochten de website. Amper 28% van de gecontroleerde webshops vermeldden de link van het platform. Terwijl dit een verplichting is.

  • Reist u wel eens met het vliegtuig, de ferry, een langeafstandbus of trein? Wat vindt u van uw passagiersrechten? De Europese Unie peilt naar uw mening. De enquête invullen duurt maar 5 minuten.
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be