Metem International B.V. is failliet

Laatst aangepast op 13-12-17.

De Nederlandse webwinkel Metem International B.V. is failliet. Deze onderneming hanteerde, naast Metem, ook andere webshops zoals Airbike, Landtelescope.eu en Superzaklamp. Het ECC-Net ontving de afgelopen tijd meerdere klachten van gedupeerden. Zij deden een aankoop bij een van deze webshops, maar hebben hun bestelling nooit ontvangen. 

Bent ook u getroffen door dit faillissement? Dit is wat u kunt doen.

Contacteer de curator

U hebt een product gekocht bij een van de webwinkels van Metem International B.V.? Dien dan per brief of e-mail een vordering in bij de curator die de rechtbank heeft aangesteld. Stuur daarvoor een e-mail naar: 

Dhr. mr. W.J. Bergh
Dijsselhofplantsoen 16
1077 BL AMSTERDAM
NEDERLAND
[email protected]

Hiervoor kunt u deze voorbeeldbrief gebruiken. Vergeet niet alle relevante documenten mee te sturen. Zoals een kopie van uw bestelling en het bewijs van betaling. 

Maar opgelet: ná het faillissement is de kans klein dat u uw geld recupereert. Als consument staat u als laatste in de rij van terugbetalingen.

Betwist de betaling bij de uitgever van uw kredietkaart

Hebt u met een kredietkaartd betaald? Neem dan ook contact op met de uitgever van uw kredietkaart. Hij kan u onder bepaalde voorwaarden terugbetalen via de charge back-procedure.

Meer informatie?

Hebt u nog vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze juristen.