twitter facebook
Nieuwsbrief speciale editie reizen

ECC staat paraat als uw vliegreis niet over rozen gaat. Ook tijdens de vakantie!

Het vakantieseizoen is volop bezig! Honderdduizenden nemen het vliegtuig richting andere oorden om een ontspannende droomvakantie te beleven. Op reis gaan is vaak een organisatorisch proefstukje, maar meestal loopt alles gelukkig van een leien dakje. Toch moet u het soms stellen met een vertraagde of geannuleerde vlucht, vertraagde of beschadigde bagage of een ander reisprobleem.

Gaat uw reis niet over rozen? ECC België staat voor u klaar met kosteloos advies over uw rechten in de EU en met hulpmiddelen die al even gratis als handig zijn!

ECC België informeert u over uw rechten als vliegtuigpassagier. Bekijk welke rechten u hebt in geval van een vertraging, annulering en overboeking van uw vlucht. In bepaalde gevallen maakt u aanspraak op een extra schadevergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Gebruik onze handige tool om de schadevergoeding te berekenen. Ook bij bagageproblemen staan we klaar met advies. Lees het hier!

Hebt u een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement geboekt en loopt voor of tijdens deze reis niet alles naar wens? Of voelt u zich benadeeld door de aanbieder? Geen nood! Ook hier waarborgt de Europese Unie uw rechten.

Met de ‘ECC-Net: Travel’ app hebt u overal en altijd alle info over uw rechten bij de hand. De app legt in 25 talen uw rechten uit in 101 situaties waarin u kan belanden in het buitenland. Download de app nog voor uw vertrek! De app is beschikbaar voor Android, iOS en Windows toestellen en werkt eenmaal geïnstalleerd ook offline.

Voor wie liever kijkt dan leest, brachten we uw rechten als reiziger in beeld.

 

Fijne vakantie!
Het ECC-team

Pakketreis: Welke zijn uw rechten? (Engels)

Click to watch the video

Vliegreis: Vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim uw vergoeding!

Klik om de video te bekijken

Vliegreis: Wat mag mee in uw bagage op het vliegtuig?

Klik om de video te bekijken

 
 
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be