Neem contact op met het Europees Centrum voor de Consument

U woont in België en hebt een vraag of klacht voor of na een aankoop in een andere Europese lidstaat, Noorwegen of IJsland? Het Europees Centrum voor de consument staat klaar met hulp en advies! 

Individueel juridisch advies

U woont in België en hebt nood aan individueel juridisch advies? Of wilt u een klacht indienen tegen een handelaar gevestigd in een andere Europese lidstaat, Noorwegen of IJsland? Gebruik ons contactformulier, bel of schrijf het Europees Centrum voor de Consument:

* Stelt u zich vragen over uw vertraagde of geannuleerde vlucht door een personeelstekort of een staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij? Misschien vindt u het antwoord hier.

COVID-19: Door de Covid-19-pandemie ontvangen wij uitzonderlijk veel vragen en klachten. Hierdoor is onze telefoonlijn soms overbelast en kunnen wij uw oproep niet beantwoorden. Gelieve op een later tijdstip terug te bellen.

De behandeltijd van uw schriftelijk verzoek kan oplopen tot enkele weken en meer dan een maand. Hebt u een dringende vraag over de gevolgen van het coronavirus voor uw consumentenrechten, gelieve dan eerst onze FAQ te bekijken? Antwoord niet gevonden? Contacteer ons per telefoon of via het klachtenformulier.

Benieuwd naar onze succesverhalen? We gidsen u graag doorheen enkele van onze verhalen met een happy end voor de consument, en uiteraard ook voor het bedrijf. 

Informatie over consumenten rechten

Zoekt u informatie over uw rechten als consument? Start uw zoektocht via deze thema’s.

Geschil met een Belgische ondernemer

Hebt u een geschil met een Belgische ondernemer? En woont u niet in België, maar in een andere Europese lidstaat, of in Noorwegen of IJsland? Neem dan contact op met het ECC in uw land.

Een andere vraag? 

De communicatiedienst van het Europees Centrum voor de Consument staat voor u beschikbaar voor persgerelateerde vragen.  

Een andere vraag? Mail naar info@eccbelgium.be.

Wettelijke gegevens

Europees Centrum voor de Consument / OOBC vzw
Hollandstraat 13 -1060 Brussel
Ondernemingsnummer: BE 475.031.566

Maak kennis met het team van het Europees Centrum voor de Consument

Wie zijn de mensen achter het Europees Centrum voor de Consument Belgiƫ? Maak meteen kennis met ons.

Karen
Ghysels ECC Director

Ibtissame
Benlachhab Legal Advisor

Leen
Desmedt Legal Advisor

Martijn
Dirckx Legal Advisor

William
Matgen Legal Advisor

Danka
De Wert Legal Assistant

Karen
Mentens Communication Assistant