'ECC-Net: Travel', een app van ECC-Net, helpt reizigers met hun problemen in Europa

Laatst aangepast op 19-01-16.

Hebt u vakantieplannen? Download nog snel gratis de nieuwste versie van de 'ECC-Net Travel' app, uw onmisbare reisgezel, die u bijstaat met hulp en advies bij reisproblemen en dit in 30 landen en 25 talen.

Al uw rechten op reis in één app, zowel online als offline! En dit in 25 talen, 30 landen en 101 situaties

Stel: u bent op reis en de huurwagen blijkt duurder dan verwacht, de hotelkamer die u online boekte is niet vrij of u heeft iets gekocht dat kort erna stuk is gegaan. Daarbij komt dat u de taal van uw reisbestemming niet spreekt. In dit geval biedt de 'ECC-Net: Travel' app de uitkomst: simuleer uw situatie in de app en u krijgt meteen uw rechten uitgelegd in uw taal en in die van uw reisbestemming. Dit maakt van deze app een onmisbare reisgezel wanneer u binnen de EU, IJsland en Noorwegen reist.

De 'ECC-Net: Travel' app is helemaal gratis

De app is gratis en beschikbaar voor mobiele toestellen met iOS, Android en Microsoft Windows besturings-systemen. Downloaden kan via:

of door deze QR-code te scannen.

ECC-Net Travel App QR code

Eenmaal geïnstalleerd werkt hij offline. Zo betaalt u geen roamingkosten.

De app is gemakkelijk in gebruik

Eenmaal de app geïnstalleerd op uw mobiel toestel, kiest u uw taal, land, reisbestemming en het onderwerp waarover u een vraag heeft. De app leidt u aan de hand van enkele keuzemogelijkheden tot een pagina die uw rechten in uw situatie beschrijft. Met een klik op de taal van uw reisbestemming, verschijnt op het scherm een vraag die u aan de andere partij in zijn taal kan voorleggen.

ECC-Net biedt hulp en advies aan consumenten in Europa

De 'ECC-Net: Travel' app is in 2014 ontwikkeld door de Europese Consumentencentra en onderging een grondige update in 2015. De nieuwe 'Hulp'-sectie bevat nuttige telefoonnummers en de contactgegevens van alle Europese Consumentencentra. Daar kunt u terecht voor juridisch advies voor, tijdens of na uw reis.