twitter facebook
Nieuwsbrief van 28 februari 2019
 
Kredietvoorstel op sociale media gespot?
Ontvangt u via Facebook een verlokkelijk kredietvoorstel? De kans is groot dat u met een oplichter te maken hebt. ECC België ontving hierover een aantal klachten en licht daarom hun werkwijze toe.
Lees verder

Stakingen 2018 Ryanair: recht op compensatie?
Passagiers van Ryanairvluchten zullen de zomer van 2018 niet snel vergeten. Stakingen van cabinepersoneel en piloten hielden in juli, augustus en september vluchten aan de grond. Hebben getroffen passagiers recht op een vergoeding als hun vlucht geannuleerd is ten gevolge van een staking?
Lees verder

Hoeveel kosten Europese procedures?
Sinds 1 februari 2019 gelden nieuwe tarieven voor rolrechten in België. Ontdek hoeveel u betaalt voor de inleiding van eenvoudige Europese procedures.
Lees verder

Beterprijs
Ontving u een dreigend telefoontje van deurwaarder Van Straten om een openstaande som in opdracht van Beterprijs te innen? Laat u niet intimideren. Het bedrijf heeft geen poot om op te staan. Lees wat u kunt doen.
Lees verder

TravelBird is failliet
De Nederlandse online reisagent TravelBird B.V. is failliet. Bent u hierdoor getroffen? Dit is een update van wat u kunt doen.
Lees verder

Germania vraagt faillissement aan
De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft op 4 februari 2019 de boeken neergelegd. Alle geplande vluchten blijven sindsdien aan de grond. Hebt u een vlucht met vertrekdatum na 4 februari gereserveerd bij Germania? We leggen uit wat u kunt doen.
Lees verder

Flybmi is failliet
De Britse luchtvaartmaatschappij flybmi is failliet. Alle vluchten uitgevoerd door flybmi zijn geannuleerd. Bent u getroffen? Lees waarop u recht hebt.
Lees verder

Vraag van de maand
Ik kocht een fiets op een onlineveiling maar heb me bedacht. Kan ik de aankoop nog annuleren?
Lees verder
 


In 't kort
 
 
DISCLAIMER
ECC België is medegefinancierd door de Europese Unie, de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie en OOBC vzw (Test Aankoop). Dit project is medegefinancierd door de Europese Unie. De verwoorde visies en meningen zijn van de auteur(s) en stemmen niet noodzakelijk overeen met die van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap Innovatieraad en kmo’s (EISMEA). Zij aanvaarden hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid. Deze disclaimer geldt ook voor de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, medefinancier van het project.
 
UITSCHRIJVEN
Wenst u de ECC-nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf u dan uit met onderstaande link.
Uitschrijven

 
 
© Europees Centrum voor de Consument België - Hollandstraat 13 - 1060 Brussel - tel: 02 542 33 46 - www.eccbelgie.be