Germania vraagt faillissement aan

Laatst aangepast op 12-02-19.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Germania heeft op 4 februari 2019 de boeken neergelegd. Alle geplande vluchten blijven sindsdien aan de grond. Hebt u een vlucht met vertrekdatum na 4 februari gereserveerd bij Germania? Dit is wat u kunt doen:

Uw vlucht is deel van een pakketreis

Hebt u een pakketreis geboekt en zou u vliegen met Germania? Contacteer de reisorganisator. Hij is verplicht vervangend vervoer te regelen. Ook al bent u intussen gestrand op uw reisbestemming. U hoeft niets extra te betalen.

U kocht een ticket bij Germania

Hebt u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij Germania geboekt? Dan zal u helaas zelf op zoek moeten naar alternatief vervoer.

Een aantal luchtvaartmaatschappijen zoals CondorEasyJet, EurowingsLufthansa en TUIfly bieden goedkope vluchten aan voor betrokken reizigers. Op de websites van deze luchtvaartmaatschappijen leest u hierover meer informatie.

Claim indienen bij de curator

Wacht u op de terugbetaling van uw geannuleerde ticket? Of hebt u nog een vergoeding tegoed voor een vertraagde vlucht of problemen met uw bagage? Dan kunt u dat schriftelijk melden bij de curator zodra de afwikkeling van het faillissement gestart is. Meer informatie hierover leest u op zijn website.

HWW
Mijnheer Rüdger Wienberg
https://www.hww.eu/germania/

Maar opgelet: ná het faillissement is de kans klein dat u uw geld recupereert. Als consument staat u als laatste in de rij van terugbetalingen.

Tips voor het indienen van de claim

  • Geef een omschrijving van de klacht
  • Noteer het boekings- en het vluchtnummer
  • Specifieer het bedrag van de vordering
  • Vermeld uw contactgegevens
  • Voeg kopieën van bewijs m.b.t. de boeking toe
  • Diende u al een klacht in bij Germania? Geef dan ook het registratienummer van deze klacht door
  • Bewaar een kopie van alle stukken van uw klacht

Andere optie

Hebt u tickets betaald met een kredietkaart en wordt de vlucht niet uitgevoerd? Neem dan contact op met www.mijnkaart.be en doe een terugbetalingsverzoek (chargeback request).

Meer informatie?

Hebt u hier nog vragen over of komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze juristen.