Publicaties

Hebt u graag uw informatie in de vorm van een gratis brochure, pdf of video? U vindt hier de lijst met de publicaties van ECC België en van het ECC-netwerk.

Gebruik de zoekfunctie in publicaties om uw thema op te zoeken:

03-02-23 Doe de WebshopCheck

Handtas in leder van Luise Wuittan voor een prikje gespot op het net? Te mooi om waar te zijn? Ja natuurlijk! Doe de webshopCheck en voorkom dat u misleid wordt door frauduleuze websites. www.webshopcheck.be.


07-07-22 ECC-Net Report: Commercial Warranties-Are they worth the money

Verkopers zijn wettelijk verplicht consumenten kosteloos een wettelijke garantie te verstrekken. Toch bieden verkopers ook vaak, al dan niet betalende, commerciële garanties aan. Zijn deze commerciële garanties hun geld waard? ECC-Net zocht het voor u uit. (Engels)

Opgelet: sinds 1 juni 2022 gelden in België nieuwe garantieregels. Ontdek ze hier.


07-07-22 Het hoe en wat van de garanties

Weet u niet precies wat u moet doen wanneer u een product wilt terugbrengen naar de handelaar? Met deze gratis gids leiden ECC en Test-Aankoop u door de verschillende stappen.

Opgelet: sinds 1 juni 2022 gelden in België nieuwe garantieregels. Ontdek ze hier.


07-07-22 7 mythes over garantie

Benieuwd welke mythes de consument het meest te horen krijgt over garantie? ECC België heeft ze gebundeld en toegelicht.

Opgelet: sinds 1 juni 2022 gelden in België nieuwe garantieregels. Ontdek ze hier.


09-08-21 Een auto huren in Europa

Een huurwagen is een prima optie om volop van uw vrijheid te kunnen genieten tijdens een buitenlandse reis. Maar enkel als u uw voorzorgen neemt. Reserveren, algemene voorwaarden, waarborg, verzekering, controle van het voertuig, ongeval en panne: het ECC licht in deze brochure over autoverhuur de juiste reflexen toe.


10-12-20 ECC-Net 15 years Anniversary Report

Alles wat u moet weten over ons pan-Europese netwerk, activiteiten en prestaties van de afgelopen 15 jaar. (Engels)


10-12-20 Een consumentenprobleem? ECC België leidt u naar de oplossing (Engels)

Als u bij Europese winkels of webshops koopt, heb u rechten én een vangnet als er iets fout gaat en u geen oplossing vindt met de verkoper.

Onze Deense collega Ditte, vertelt ons hier meer over in deze video. Gemaakt door ECC Denemarken, Duitsland en België. Een mooi voorbeeld van teamwork over de grenzen heen!

Hebt u een vraag of een klacht voor ons? Gebruik het online contactformulier: www.eccbelgie.be/klacht


09-12-20 SOS algemene verkoopsvoorwaarden

Deze brochure van het ECC wijst op het belang van de algemene verkoopsvoorwaarden en bevat uitleg in mensentaal over de belangrijkste bedingen.


09-12-20 Reizen en autohuur

Helaas gaat reizen niet altijd over rozen. Botst u op een probleem? Of wilt u zich goed voorbereiden op een zorgeloos vertrek? ECC België zet u op weg.


09-12-20 Winkelen op het internet

Help, mijn onlineaankoop loopt verkeerd! Wat als onlineshoppen fout loopt? ECC België legt uit hoe u met een gerust hart online kunt kopen.