Publicaties

Hebt u graag uw informatie in de vorm van een gratis brochure, pdf of video? U vindt hier de lijst met de publicaties van ECC België en van het ECC-netwerk.

Gebruik de zoekfunctie in publicaties om uw thema op te zoeken:

30-05-23 Informatiefiche over ECC België

Deze informatiefiche over ECC België verduidelijkt in een oogopslag waar ECC België voor staat en wat het voor u kan betekenen. Ze beschrijft de top 5 gebieden van klachten en bevat een kaart die aangeeft waar de meeste klachten ontstaan.


04-05-23 Jaarverslag ECC België 2022

“In 2022 richtte ECC België zich opnieuw volledig op dossierbehandeling en meer specifiek op behandelingstermijnen en goede dienstverlening aan de consument. Naweeën van covid en het beperkte aantal medewerkers maakten er een uitdaging van om onze doelstellingen te bereiken en vroegen een voortdurende inspanning van het hele team. Ik ben mijn team heel dankbaar voor de geboekte resultaten.”

Karen Ghysels, ECC Director


03-02-23 Doe de WebshopCheck

Handtas in leder van Luise Wuittan voor een prikje gespot op het net? Te mooi om waar te zijn? Ja natuurlijk! Doe de webshopCheck en voorkom dat u misleid wordt door frauduleuze websites. www.webshopcheck.be.


07-07-22 ECC-Net Report: Commercial Warranties-Are they worth the money

Verkopers zijn wettelijk verplicht consumenten kosteloos een wettelijke garantie te verstrekken. Toch bieden verkopers ook vaak, al dan niet betalende, commerciële garanties aan. Zijn deze commerciële garanties hun geld waard? ECC-Net zocht het voor u uit. (Engels)

Opgelet: sinds 1 juni 2022 gelden in België nieuwe garantieregels. Ontdek ze hier.


09-08-21 Een auto huren in Europa

Een huurwagen is een prima optie om volop van uw vrijheid te kunnen genieten tijdens een buitenlandse reis. Maar enkel als u uw voorzorgen neemt. Reserveren, algemene voorwaarden, waarborg, verzekering, controle van het voertuig, ongeval en panne: het ECC licht in deze brochure over autoverhuur de juiste reflexen toe.


10-12-20 ECC-Net 15 years Anniversary Report

Alles wat u moet weten over ons pan-Europese netwerk, activiteiten en prestaties van de afgelopen 15 jaar. (Engels)


10-12-20 Een consumentenprobleem? ECC België leidt u naar de oplossing (Engels)

Als u bij Europese winkels of webshops koopt, heb u rechten én een vangnet als er iets fout gaat en u geen oplossing vindt met de verkoper.

Onze Deense collega Ditte, vertelt ons hier meer over in deze video. Gemaakt door ECC Denemarken, Duitsland en België. Een mooi voorbeeld van teamwork over de grenzen heen!

Hebt u een vraag of een klacht voor ons? Gebruik het online contactformulier: www.eccbelgie.be/klacht


09-12-20 Reizen en autohuur

Helaas gaat reizen niet altijd over rozen. Botst u op een probleem? Of wilt u zich goed voorbereiden op een zorgeloos vertrek? ECC België zet u op weg.


09-12-20 Winkelen op het internet

Help, mijn onlineaankoop loopt verkeerd! Wat als onlineshoppen fout loopt? ECC België legt uit hoe u met een gerust hart online kunt kopen.


09-12-20 Vijf geboden voor een veilig internetgebruik

Kopen, downloaden en netwerken op internet? Hou het veilig dankzij de gratis vijf geboden voor veilig internetgebruik, u aangeboden door ECC België.