Czech Airlines is failliet

Laatst aangepast op 17-11-21.

De Tsjechische luchtvaartmaatschappij Czech Airlines werd in februari 2021 failliet verklaard. De slachtoffers hadden vervolgens tot 10 mei om een claim voor terugbetaling in te dienen. Maar de kans dat ze hun geld terugkrijgen is klein gezien de moeilijke financiële situatie van de luchtvaartmaatschappij.

Czech Airlines maakte een doorstart in juni 2021, waardoor het een aantal vluchten kon blijven uitvoeren. Het reorganisatieplan heeft gevolgen voor de terugbetalingen voor geannuleerde vluchten.

Werd uw vlucht geannuleerd? De terugbetaling is afhankelijk van de reservatiedatum.

U kocht tickets voor 10/03/2021 inbegrepen

U kunt uw vluchtdatum gratis wijzigen of een voucher krijgen om te gebruiken voor een toekomstige boeking.

U kocht tickets na 11/03/2021

De luchtvaartmaatschappij verbindt zich ertoe u terug te betalen in overeenstemming met de Europese wetgeving die de rechten van vliegtuigpassagiers regelt.

Uw opties hangen af van hoe u de vliegtickets betaalde.

Voor meer info, zie de website van Czech Airlines.

U boekte een pakketreis

De geannuleerde vluchten werden als deel van een pakketreis geboekt? De reisorganisator is verantwoordelijk voor vervangend vervoer. U hoeft niets extra te betalen.

Reisverzekering

Reisverzekeringen dekken het faillissement van luchtvaartmaatschappijen meestal niet. Dit betekent dat u geen terugbetaling van de ticketprijs of andere schade (bv. hotelreservaties, een alternatieve vlucht) krijgt. Vraag het voor alle zekerheid toch na bij uw verzekeringsmaatschappij.

Meer informatie?

Hebt u hierover nog vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze juristen.