Opgelost!

Laatst aangepast op 22-09-21.

Mijnheer D. uit Noord-Frankrijk vraagt een Belgische bootspecialist om werken uit te voeren aan zijn boot. Hij betaalt daarvoor 2710 euro.

Na uitvoering van de werken, ontdekt hij dat zijn boot tijdens de herstelwerken heel wat schade opgelopen heeft. Vermoedelijk door een onachtzaamheid van de Belgische onderneming. Een expert oordeelt dat de schade 2720,50 euro bedraagt. Mijnheer D. vraagt de bootspecialist zijn verantwoordelijkheid op te nemen maar die weigert elke toegeving.

Wanneer ECC België op vraag van de Fransman de Belgische firma contacteert, geeft hij toe dat er iets fout gegaan kan zijn. Hij contacteert zijn verzekeraar die bereid is de Fransman ‘in der minne’ te compenseren. De verzekeraar betaalt de geraamde schade terug maar houdt de franchise van 247,89 euro in.

Na bemiddeling met de Belgische firma, betaalt die 247,89 euro aan de Franse consument. Zo ziet de Fransman alle opgelopen schade vergoed.

Zit u met een probleem met een verkoper uit een ander Europees land en geraakt u er samen niet uit? Dien uw klacht in bij ECC België.