ECC-Net overlegt én nodigt consumenten uit in Het Predikheren in Mechelen

Laatst aangepast op 03-04-24.

Het netwerk van Europese Consumentencentra (ECC-Net) ontvangt elk jaar meer vragen en klachten van consumenten over hun rechten in Europa. Om die snel en succesvol te behandelen, zoekt ECC-Net op 16 en 17 april in het Predikheren in Mechelen naar de meest efficiënte werkmethoden. Ook consumenten zijn op 16 april welkom voor een babbel en speelse activiteiten bij onze partner, Europa Direct Antwerpen. En waarom van een bezoek aan Mechelen niet gebruikmaken om de prachtige fototentoonstelling ‘Wij zijn Europa’ van Lieve Blancquaert te ontdekken?

Gluren bij de buren

‘Teaming up for a greater service’, dat is de insteek voor de samenkomst van de Europese consumentencentra (ECC-Net) in 2024 die doorgaat op 16 en 17 april in de Mechelse bibliotheek, Het Predikheren.

De jaarverslagen van de 29 ECC’s liegen er niet om: steeds meer Europese consumenten vinden met hun vragen en klachten de weg naar het netwerk van Europese Consumentencentra voor gratis juridisch advies. 124.119 in 2023. En dat is geweldig nieuws.

Al deze consumenten naar een minnelijke oplossing van hun probleem met een Europese verkoper leiden, is een uitdaging die wij met gretigheid aangaan. Maar gezien de beperkte financiële middelen, hoe kan dat efficiënter, sneller en toch met succes? De zoektocht naar een antwoord zullen de juristen en directeurs samen aanvatten. Ervaring delen, kennis overdragen, nieuwe oplossingen vinden, kortom gluren bij de buren helpt ons een heel stuk verder.

Europese consument, welkom!

Terwijl de ECC-collega’s zich beraden, ontvangen onze partners van Europa Direct Antwerpen consumenten met open armen. Is al spelenderwijs meer leren over uw rechten in Europa uw ding? Wint u graag een leuke gadget met Europese link? Neemt u graag een selfie – met of zonder gekke bekken – mee naar huis? Dan bent u van harte welkom op dinsdag 16 april van 10 u. tot 17 u.

Wij zijn Europa

Europa, een bonte mix van mensen. Dat ervaren we binnen ECC-Net elke dag. Gelukkig vergemakkelijkt bemiddelen in de taal van de consument én die van de handelaar het proces. Zo bekomen we in 60% van de behandelde klachten een succesvol resultaat.

Lieve Blancquaert is een Belgische fotografe en gefascineerd door deze bonte mix van mensen die tonen hoe veelkleurig Europa is. Ze trok op roadtrip door Europa. Ze wilde “horen en voelen, in al die talen, wat ons samenhoudt, en ook waarin we elkaar totaal niet begrijpen.” Deze tocht resulteerde in een boek en een fototentoonstelling in het Cultuurcentrum Mechelen met als titel: Wij zijn Europa. De tentoonstelling loopt nog tot 30 juni 2024.