ESTA voor de Verenigde Staten

Laatst aangepast op 23-01-19.

ECC België ontvangt klachten over de onlineverkoop van een ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika. ESTA is een Electronic System for Travel Authorization, een elektronische reistoestemming van de Amerikaanse overheid voor wie naar de Verenigde Staten van Amerika wil reizen.

Op het internet zijn er verschillende onofficiële websites die een ESTA aanbieden. Deze websites zien er heel professioneel uit en gelijken op de officiële waardoor u gemakkelijk misleid wordt. Maar let op: een ESTA dat u op zo’n website koopt is misschien niet geldig en vaak betaalt u er te veel voor: 80 euro of meer in plaats van 14 USD.

Wat is de officiële website?

Wanneer u online zoekt naar een website om een ESTA aan te kopen, verschijnt de officiële website van de Amerikaanse overheid niet als eerste resultaat. Onofficiële websites die de ESTA aanbieden, verschijnen wel hoog in de lijst en lijken hierdoor de officiële website of toch zeker betrouwbaar. Niets is minder waar.

Deze websites verbergen doelbewust dat zij niet officieel zijn. De hoge prijs, die vaak wat verborgen staat, rechtvaardigen ze door te zeggen dat hun dienst bestaat uit het controleren van uw visumaanvraag. Deze dienst is duur en een onnodige schakel tussen u en de Amerikaanse overheid.

Voor alle duidelijkheid: dit is de enige officiële website om een ESTA aan te vragen.

Toch te veel betaald voor een ESTA?

U kunt de rekening van de officieuze website betwisten door te melden dat u misleid werd. Maar vaak staat op de website dat u betaalt voor hun diensten als tussenschakel. De kans is klein dat u uw geld zal terugkrijgen.

Betaalde u met kredietkaart? Probeer dan om uw geld terug te vorderen via de charge back-procedure