Een groener Europa: duurzamer online aankopen begint bij aankopen via betrouwbare websites

Laatst aangepast op 02-05-23.

Ter gelegenheid van Europadag nodigt Europa Direct Antwerpen u uit op het gratis evenement ‘Een groener Europa’ met Frank Deboosere en Koen Thewissen. Ook wij zijn van de partij! Tijdens de receptie doen wij uit de doeken hoe bewust online winkelen de milieu-impact beperkt. Duurzamer online aankopen begint bij aankopen via betrouwbare websites. Met de WebshopCheck controleert u gemakkelijk of een webwinkel uw vertrouwen waard is.

Een groener Europa

Op woensdag 10 mei organiseert Europa Direct Antwerpen ter gelegenheid van Europadag een debat over ‘Een groener Europa’ met gastsprekers Frans Deboosere en Koen Thewissen. Elk vanuit hun expertise als weerman en communicatiestrateeg belichten ze hun visie op klimaat en gedragsverandering.

Na de uiteenzettingen van beide sprekers is er ruimte voor vragen uit het publiek. Als afsluiter bent u welkom op de gratis receptie. Daar kunt u ook kennismaken met lokale Europese projecten die bijdragen aan een groener Europa. Ook wij zijn van de partij!

Wanneer: Woensdag 10 mei 2023 van 20 uur tot 22.30 uur (receptie vanaf 21.30 uur)
Waar: Provinciehuis Antwerpen
Geïnteresseerd? Meer informatie en inschrijven uiterlijk op woensdag 10 mei 2023

Duurzaam online winkelen

Is online shoppen duurzamer dan kopen in de winkelstraat? Op deze vraag bestaat geen sluitend antwoord. Koopt u online, doe het dan met de milieu-impact in gedachten. Duurzamer online aankopen begint bij aankopen via betrouwbare websites. Met de WebshopCheck controleert u gemakkelijk of een webwinkel uw vertrouwen waard is.

Europadag

Europadag viert de vrede en eenheid in Europa op 9 mei. De datum herinnert aan de ondertekening van de historische Schuman-verklaring waarin Schuman in 1950 pleitte voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa. Dit was een ambitieus plan voor vrede op lange termijn in het naoorlogse Europa. Schuman gaf hiermee een eerste aanzet tot wat nu de Europese Unie is.

Pas in 1985 werd 9 mei uitgeroepen tot Europadag. Een mooie gelegenheid om burgers bewust te maken van wat de Europese Unie doet en betekent voor ons allemaal. Europa Direct Antwerpen en het netwerk van Europese Consumentencentra zijn beide initiatieven van de Europese Unie die gratis burgers en consumenten advies en hulp verstrekken.