06-12-23 Uw ECC-nieuwsbrief voortaan via Europees bedrijf

U leest onze nieuwsbrief? Wij zijn overgeschakeld naar een Europese firma om uw persoonsgegevens met zorg te behandelen.


13-09-23 Staking Ryanair: uw rechten

De piloten van Ryanair die in België gestationeerd zijn, kondigen een staking aan op donderdag 14 en vrijdag 15 september. Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd? Dit zijn uw rechten.


12-09-23 Reizendeals.nl

Hebt u een probleem met reizendeals.nl? Wij ontdekten handelspraktijken die niet volgens de regels van het Europese consumentenrecht zijn. We lichten ze u toe.


26-06-23 Wereldbeker rugby 2023 en de Olympische & Paralympische Spelen 2024

Frankrijk host de wereldbeker rugby 2023 en de Olympische & Paralympische Spelen 2024. Reist u naar onze zuiderburen om de atleten aan te moedigen? De FAQ van ECC Frankrijk helpt u bij het plannen van uw verblijf.


26-06-23 Otravo is failliet verklaard

Boekte u bij een van de websites achter het failliete Otravo: Travelgenio, Schipoltickets, Vliegtickets ou Travel2be? Dit zijn uw opties.


26-06-23 Reizen met de trein

Sinds 7 juni 2023 gelden nieuwe regels voor treinpassagiers. De nieuwe regels verbeteren de bescherming van treinreizigers bij vertraging, annulatie en bagageproblemen. Ontdek de nieuwigheden.


16-05-23 SFAM en Celside: schade verzekerd … aan uw spaarpot

Nieuwe toename van meldingen van consumenten over verzekeringsmaatschappijen SFAM en Celside die zonder toestemming geld van hun rekening halen. Met ons advies kunt u de domiciliëring stoppen en hopelijk ook uw geld terugkrijgen.


02-05-23 Een groener Europa

Ter gelegenheid van Europadag nodigt Europa Direct Antwerpen u uit op het gratis evenement ‘Een groener Europa’ met Frank Deboosere en Koen Thewissen. Ook wij zijn van de partij! U ook?


18-04-23 Blue Air

Blue Air heeft een insolventieprocedure gestart. Wie nog geld tegoed heeft van deze Roemeense luchtvaartmaatschappij kan voor 25 mei een betalingsverzoek indienen. We helpen u op weg.


09-03-23 Week van de consument. U komt toch?!

Ter gelegenheid van Internationale Dag voor de Consument organiseert staatssecretaris Alexia Bertrand, samen met een aantal organisaties waaronder ECC België de ‘Week van de Consument’. U bent van harte welkom!