Otravo is failliet verklaard

Laatst aangepast op 26-06-23.

De Nederlandse firma Otravo BV, is op 20 december 2022 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Otravo verkocht onder meer via Travelgenio SL o.a. vliegtickets, ook aan Belgische passagiers. Ook deze Spaanse firma ging failliet. Enkele voorbeelden van websites van Otravo: Travelgenio,  Travel2be of Schipholtickets. Het slechte nieuws werd op de website van vliegtickets.be gecommuniceerd.

Sommige handelsnamen zoals vliegtickets.be, vliegtickets.nl, WTC.nl en Schipholtickets.nl zijn overgekocht door Tix BV, een andere boekingssite. De websites kunnen terug actief zijn maar de firma achter deze websites is veranderd en dus niet verantwoordelijk voor de reservaties die onder de oude juridische structuur gebeurden. 

Wat nu? Verschillende scenario’s

  • U hebt uw tickets al ontvangen
    Contacteer de luchtvaartmaatschappij en vraag dat ze uw tickets bevestigt. In principe kunt u zoals gepland vliegen. Moesten er problemen/aanpassingen/vragen opduiken, kunt u steeds de luchtvaartmaatschappij contacteren. Ook bij problemen met de vlucht is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk.

  • U ontving nog geen tickets
    Kijk na bij welke firma u de tickets kocht. De naam van de firma vindt u op de aankoopbevestiging of bevestiging van uw reservatie.
    • Kocht u bij het Nederlandse Otravo BV, stuur een e-mail naar de curator via [email protected] en leg uit dat u een oplossing of terugbetaling wenst.
    • Kocht u bij de Spaanse firma Travelgenio, stuur uiterlijk op 30 juni 2023 in het Engels een e-mail naar de Spaanse curator via [email protected].

Vergeet niet de boekingsbevestiging en het betaalbewijs toe te voegen.

Maar opgelet: ná het faillissement is de kans klein dat u uw geld recupereert. Als consument staat u als laatste in de rij van terugbetalingen.

U betaalde met kredietkaart

Hebt u de vliegtickets met uw kredietkaart betaald ? Vraag een terugbetaling aan de uitgever van uw kredietkaart. Dat kan via de website mijnkaart.be. Hij zal u onder bepaalde voorwaarden terugbetalen via de charge back-procedure

ECC tot uw dienst

Hebt u hierover nog vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze juristen.