Wereldbeker rugby 2023 en de Olympische & Paralympische Spelen 2024: praktische informatie voor supporters

Laatst aangepast op 26-06-23.

Frankrijk host in 2023 en 2024 twee grote internationale sportevenementen: de wereldbeker rugby en de Olympische en Paralympische Spelen. Reist u naar Frankrijk om een wedstrijd live bij te wonen? Dan komt de informatie van onze collega’s van ECC Frankrijk en DGCCRF zeker van pas.

Van 8 september tot 28 oktober vindt de wereldbeker rugby plaats in Frankrijk. De Olympische en Paralympische spelen gaan door in Parijs van 26 juli tot 11 augustus 2024. Twee grote sportieve evenementen naast de deur? Dat lokt heel wat kijklustigen uit de buurlanden.

Gaat u wedstrijden live bijwonen? Dan plant u vast vooraf uw verblijf:

  • Welke soort accommodatie kunt u boeken en waarop moet u letten?
  • Is de reservatie van een pakketreis een interessante optie?
  • Hoe zit het met de prijs voor het gebruik van uw mobiele toestellen in Frankrijk? En het gebruik van uw streamingabonnement?
  • Reist u met het vliegtuig of de trein? Welke zijn dan uw rechten? Of met de auto? Wat als u autopech hebt?
  • Waar kunt u terecht als u tijdens uw verblijf in Frankrijk medische zorgen nodig hebt?

Onze collega’s van het Europees Centrum voor de Consument in Frankrijk beantwoorden al deze en meer vragen in duidelijke en praktische taal. En dit in het Frans en Engels.

We wensen u alvast veel kijkplezier en een voorspoedig verblijf toe bij onze zuiderburen.

Toch een probleem? Wat nu?

Contacteer de handelaar schriftelijk om samen tot een minnelijke oplossing te komen. Vat uw probleem bondig samen en ondersteun het met relevante bewijsstukken zoals een contract, e-mailverkeer, aankoopbon. Bewaar een kopie van uw klacht en de verzending.

Komt u er samen niet uit? Dien uw klacht in via ons online klachtenformulier. Onze juristen helpen u graag verder. Helemaal gratis.