IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air is failliet

Laatst aangepast op 04-04-19.

De IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air is failliet. Alle vluchten uitgevoerd door deze luchtvaartmaatschappij zijn geannuleerd. Bent u getroffen? Lees waarop u recht hebt.

Vlucht rechtstreeks of via een reisagent geboekt bij WOW Air?

Betaalde u de reservatie met een kredietkaart? Vraag  de uitgever van uw kredietkaart om een 'chargeback'. Benadruk dat WOW Air de service waarvoor u betaalde niet kan bieden en dat ze haar klanten op haar website zelf adviseert een terugbetalingsverzoek in te dienen.

Betaalde u op een andere manier, bv. met een debetkaart of weigert de uitgever van uw kredietkaart de ticketprijs terug te betalen?  Dien dan  voor 3 augustus 2019 een schuldvordering in bij de curator door dit formulier ingevuld en per post te sturen naar:

Sveinn Andri Sveinsson
Reykjavik Lawyers
Grjotagaa 7
101 Reykjavik
Iceland

Helaas is de kans dat u uw geld terugkrijgt bij een faillissement zeer klein.

Boekte u een nieuwe vlucht bij een andere luchtvaartmaatschappij ter vervanging van de geannuleerde WOW Air-vlucht? Die wordt helaas niet terugbetaald. Sommige maatschappijen bieden vluchten tegen een gereduceerd tarief aan, o.a. Icelandair, Wizz Air, easyJet, British Airways, XL Airways, Virgin Atlantic. Meer informatie leest u op de website van Icelandic Transport Authority.

Vlucht geboekt bij een andere luchtvaartmaatschappij maar uitgevoerd door WOW Air?

Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij waarbij u hebt geboekt en vraag of zij uw ticketprijs terugbetaalt of een alternatieve vlucht aanbiedt.

Vlucht geboekt bij WOW Air als deel van een pakketreis?

Contacteer de reisorganisator. Hij is verplicht vervangend vervoer te regelen. Ook al bent u intussen gestrand op uw reisbestemming. U hoeft niets extra te betalen.

Reisverzekering

Reisverzekeringen dekken het faillissement van luchtvaartmaatschappijen meestal niet. Dit betekent dat u geen terugbetaling van de ticketprijs of andere schade (bv. hotelreservaties, een alternatieve vlucht) krijgt. Vraag het voor alle zekerheid toch na bij uw verzekeringsmaatschappij.