Seniorenvoordeelkaart: alles behalve voordelig!

Seniorenvoordeelkaart ronselt per mail en met online-advertenties nieuwe leden. Voor 28.95 euro per jaar ontvangen zij gratis een welkomstgeschenk en geeft de lidkaart “… kortingen en voordelen op zowel dagelijkse uitgaven, uitjes zoals een restaurantbezoek of een stedentrip en vaste lasten, bijvoorbeeld uw energierekeningen.” zo staat te lezen op de website van Seniorenvoordeelkaart.

Maar is het aanbod werkelijk zo interessant als Seniorenvoordeelkaart voorspiegelt?

Aanbod van Seniorenvoordeelkaart is schimmig

Zowel ECC België als de Federale Overheidsdienst  Economie en de Inspecteur van Radio 2 kregen klachten over de voordeelkaart. De beloftes van Seniorenkaart blijken schimmig en het is niet duidelijk of ze die kunnen waarmaken. Ook wordt de kaart op misleidende manier aan de man gebracht. Zo is het niet duidelijk dat u een betalende overeenkomst afsluit als u in het aanmeldformulier de ‘Start direct met besparen’-knop aanklikt.

Ons advies: koop geen Seniorenvoordeelkaart.

Toch een kaart gekocht? Dit kunt u doen

  • Ontving u de kaart minder dan veertien dagen geleden en gebruikte u de kaart nog niet? Dankzij uw herroepingsrecht of bedenktijd van veertien dagen kunt u de koop annuleren. Seniorenvoordeelkaart moet u binnen 30 dagen terugbetalen.
  • De bedenktijd is verstreken of u gebruikte de kaart? Er is geen weg terug: u bent een jaar lang lid.

Opgelet: Zeg uw lidmaatschap op voor het jaar eindigt. Doet u dit niet? Dan bent u automatisch lid voor een bijkomend jaar.