Zorgenvrij winkelen op het internet dankzij de WebshopCheck

Laatst aangepast op 21-02-23.

Het internet is een grenzeloze onlinewinkel maar helaas ook een vrij anoniem platform waar oplichters vrij spel hebben. Om problemen met uw onlineaankoop te voorkomen, checkt u best of de webshop uw vertrouwen waard is. De geüpdatete WebshopCheck van ECC België helpt u daarbij!

Het internet: een grenzeloze online winkel

Steeds vaker ruilt de Belg de winkelstraat in voor het internet. Onlineshoppen zit in België al jaren in stijgende lijn. 75,2% van de Belgen kocht in 2021 online. 43% van de in België gevestigde consumenten hebben in de laatste 3 maanden van 2021 online gewinkeld bij verkopers in andere EU-landen. Dankzij het verbod op geoblocking in Europa kennen internetwinkels geen grenzen en kunt u bestellen op alle Europese webshops. Weet wel dat Europese webshops niet verplicht zijn in België te leveren. Regelt u het transport van uw aankoop, dan kan de onlinewinkel uw bestelling niet weigeren.

Het internet: een speeltuin voor oplichters

Het internet is een vrij anoniem platform. En dat speelt in de kaart van fraudeurs. Kopen op onlineplatforms, via dropshippers en bij verkopers gevestigd buiten de EU houden soms extra risico’s in. Daarom checkt u best vóór u op de bestelknop klikt of de webshop waarbij u wilt kopen veilig is. De ‘WebshopCheck’ van ECC België helpt u daarbij.

Uw troef tegen fraude: de webshopcheck

Omdat de onlinewereld voortdurend evolueert en groeit en fraudeurs almaar inventiever te werk gaan, gaven wij de WebshopCheck een grondige update. Dit zijn de stappen voor een grondige controle van de webshop:

  • Check uw eerste indruk
  • Check de identiteit
  • Check het imago
  • Check wat u bestelt
  • Check de prijs
  • Check de verkoopsvoorwaarden
  • Check de betaalwijze

Slaagt een webshop voor de controle van elke stap? Dan koopt u met een gerust gemoed op het internet!

ECC tot uw dienst

Hebt u toch een probleem met een onlineaankoop bij een Europese webshop en geraakt u er samen met de onlineverkoper niet uit? Contacteer onze juristen voor gratis hulp en advies!