Euro 2024: enkele lastminutetips

Laatst aangepast op 12-06-24.

Vrijdag 14 juni gaat het grootste Europese voetbalfeest van het jaar van start. Net voor de aftrap geven we nog een aantal lastminutetips voor voetbalfans mee over reizen met de trein, per auto en de aankoop van merchandising.

Reizen met de trein en het openbaar vervoer in Duitsland

Reist u naar Duitsland om uw favoriete team live aan het werk te zien? En twijfelt u tussen vervoer met de auto of met de trein? Voor treinreizigers zijn er verschillende interessante ticketopties:

  • Fan Pass
    Met een Fan Pass reist elke tickethouder gratis gedurende 36 uur op het openbaar vervoersnetwerk in de stad waar de wedstrijd plaatsvindt. En dit vanaf 6 u. op de wedstrijddag tot 18 u. de dag erop. Let wel op dat u niet buiten het geldige netwerk reist, zo niet riskeert u een boete van 60 euro.

  • DB Ticket Euro 2024
    Voor reizen tussen toernooilocaties is het DB Ticket Euro 2024 een praktische optie. De prijs? 29,90 euro in tweede klasse. Hebt u een Interrail Pass Euro 2024 dan krijgt u 25% korting.

  • Deutschland-Ticket
    Met het Deutschland-Ticket reist u voor 49 euro per kalendermaand onbeperkt met regionale en lokale treinen, bussen, trams en metro’s door heel Duitsland. Maar opgelet: het is een abonnement dat automatisch verlengt, tenzij u het vóór de 10e van de maand opzegt.

Meer details over al deze ticketformules lees u in het Engels op de website van onze Duitse collega’s.

Goed om te weten: loopt er iets fout met uw treinreis? Is uw trein vertraagd of geannuleerd? Hebt u uw aansluiting gemist? U hebt rechten als treinpassagier in Europa!

Met de auto rijden in Duitsland

Reist u met de auto naar Duitsland? In verschillende steden hebt u een milieuvignet of ‘Umweltplakette’ nodig om de stadscentra binnen te rijden. Wie geen vignet heeft riskeert een boete.

Ook gelden in sommige steden en snelwegen een dieselrijverbod.

In welke steden een milieuvignet verplicht is of een dieselrijverbod geldt, leest u op de website van Touring.

Opgelet voor namaak merchandising

Bent u op zoek naar een voetbalshirt ‘Euro 2024’ of van uw favoriete team? Echt of namaak?

Namaak is vaak maar niet altijd goedkoper en zonder kwaliteitsgarantie. En weet dat u daarmee criminele organisaties sponsort. Koopt u een namaakproduct op het internet en de douane onderschept het? Dan mag ze uw aankoop in beslag nemen en vernietigen. U riskeert dat deze kosten u aangerekend worden.

Koopt u de echte, dan waardeert u de sponsor van het event en de ontwerpers van het shirt. Ons advies: koop via de officiële site en laat u niet in de luren leggen door namakers.

Goed om te weten: de aankoop van namaakgoederen is altijd illegaal. Zeker wanneer u bewust namaak koopt. Lees er meer over in ‘Namaakproducten: illegaal en gevaarlijk’.