In 't kort

Laatst aangepast op 02-06-22.
  • Rijdt u wel eens naar Frankrijk? In sommige Franse steden mag u enkel rijden met een milieusticker ‘Crit’Air’ die u online kunt bestellen. Maar opgelet! Sommige websites rekenen veel te veel aan voor dit vignet! Ons advies: koop het rechtstreeks op de officiële Franse website.

  • Een tweedehandswagen kopen in het buitenland is niet altijd een goed idee, zo blijkt uit het laatste jaarverslag van de vzw CarPass. Die stelt een groeiend aantal gevallen van tellerfraude vast bij import van voertuigen naar ons land.

  • Er is een groot tekort aan huurwagens in populaire vakantiebestemmingen, zo lazen we onlangs in de pers. Bent u nog op zoek naar een huurwagen voor uw reis deze zomer? Met deze tips trapt u niet in de val van malafide autoverhuurders.

  • Europese vliegtuigpassagiers hebben rechten als hun vlucht vertraagd is. Ook als de vlucht wordt uitgevoerd door een niet-Europese luchtvaartmaatschappij maar uit Europa vertrekt. Maar hoe zit het als u buiten Europa een tussenlanding maakt en de aansluitende vlucht vertraagd is? Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat passagiers die twee of meer aansluitende vluchten reserveren in één boeking voor het hele traject van de EU-bescherming genieten.

  • De Europese Commissie keurde onlangs strengere consumentenregels voor online financiële diensten goed. Een voorbeeld: wie online financiële diensten aanbiedt, zal een herroepingsknop moeten aanbrengen. Dit voorstel moet nog besproken worden door de Raad en het Europees Parlement. Wordt vervolgd.

  • Door tekorten van bv. zonnebloemproducten moeten producenten bepaalde ingrediënten in hun producten vervangen. Hierdoor zijn de verpakkingen en etiketten niet altijd up-to-date. Met deze tips van de FOD Economie weet u welke producten zijn gewijzigd.

  • Nu de energieprijzen de pan uit swingen, schuimen velen het internet af op zoek naar goedkopere alternatieven. Maar opgelet voor frauduleuze onlineverkopers van brandhout en pellets die van de situatie misbruik maken. Verschillende consumenten hebben ons onlangs dergelijke frauduleuze websites gemeld. Zo koopt u veilig.