Euro 2024 en de Olympische & Paralympische Spelen 2024: praktische informatie voor supporters

Laatst aangepast op 10-04-24.

Europa host in 2024 twee grote internationale sportevenementen: Euro 2024 en de Olympische en Paralympische Spelen. Hoopt u nog tickets te bemachtigen of gaat u een of meerdere wedstrijden bijwonen? Dan hebben wij enkele goede tips voor u!

Van 14 juni tot 14 juli 2024 vindt het voedbalkampioenschap Euro 2024 plaats in Duitsland. De Olympische Spelen gaan door in Parijs van 26 juli tot 11 augustus 2024 en de Paralympische spelen ook in Parijs van 28 augustus tot 8 september. Drie grote sportieve evenementen naast de deur? Dat nodigt uit om ter plaatse de prestaties van uw favoriete ploeg of sporter te bekijken!

Tickets

De ticketverkoop voor beide sportevenementen ging al een hele poos geleden van start. Hebt u geen ticket kunnen bemachtigen? Dan zijn er nog enkele opties.

Euro 2024

  • Via de officiële website worden in mei de laatste tickets verkocht.
  • Ook op het officiële platform van de EUFA kunt u vanaf maart doorverkochte tickets kopen. Via deze weg kunnen tickethouders die de wedstrijd niet kunnen bijwonen hun tickets doorverkopen voor de prijs die zij ervoor betaald hebben.
  • Na de start van het toernooi zijn er nog lastminute-tickets te koop.

Goed om te weten: de UEFA verkoopt alleen digitale tickets die u via hun app kunt downloaden. Op How do mobile tickets work? – UEFA Mobile Tickets leest u hoe dat moet.

Olympische en Paralympische Spelen

  • Voor de Olympische Spelen geraakt u via de Officiële website (FREN) nog aan de laatste tickets. Tickets voor de Paralympische Spelen zijn nog beschikbaar op de Officiële website (FREN).
  • Ook via het officiële platform voor doorverkoop zult u nog tickets kunnen scoren.

Goed om te weten: koop geen tickets via een ander kanaal dan de officiële website voor ticketverkoop. Verkoop buiten dit platform is bij wet verboden. Doet u dat toch? U riskeert meer dan de ticketprijs te betalen of geen toegang tot het stadium te krijgen.

Reizen en verblijven in Duitsland en Frankrijk

Vervoer

Reist u met de auto naar een van de gastlanden? Koop tijdig een milieusticker als u gaat rijden in een lage-emissiezone.

Reist u met de trein, bus of het vliegtuig? Weet dat u rechten hebt bij vertragingen, annulaties en bagageproblemen. Ook moeten de vervoermaatschappijen hulp bieden aan reizigers met een beperkte mobiliteit.

Logies en accommodatie

Heel wat kijklustigen zullen net als u op zoek gaan naar een slaapplek in de steden waar de wedstrijden doorgaan. Dat kan uw zoektocht naar een aangenaam hotel of andere accommodatie bemoeilijken. Enkele tips:

  • Boek via een bekende boekingswebsite.
  • Controleer de reputatie van de accommodatie, de foto’s en beoordelingen.
  • Vergelijk prijzen en annulatievoorwaarden.
  • Communiceer en betaal enkel op het platform. Dringt iemand aan op een andere manier? Weiger dit want dit wijst op fraude.

Goed om te weten: betaal bij voorkeur met een kredietkaart. Zo bent u beschermd tegen misbruik dankzij de charge back-procedure.

Pakketreizen

De ticketverkopers van deze events verkopen niet alleen gewone toegangstickets, ook bv. ‘hospitality’ en ‘travel packages’. Hebt u een probleem met een onderdeel van dit pakket, Is bv. uw vlucht geannuleerd of uw hotel niet conform met de afspraak, dan gelden specifieke regels voor pakketreizen.

Goed om te weten: hebt u vragen over uw bezoek aan de Olympische en Paralympische Spelen in Frankrijk? U vindt heel wat nuttige informatie op de website van onze collega’s van het Europees Centrum voor de Consument in Frankrijk. En dit in het Frans en Engels.

Toch een probleem? Wat nu?

Contacteer de handelaar schriftelijk om samen tot een minnelijke oplossing te komen. Vat uw probleem bondig samen en ondersteun het met relevante bewijsstukken zoals een contract, e-mailverkeer, aankoopbon. Bewaar een kopie van uw klacht en de verzending.

Komt u er samen niet uit? Dien uw klacht in via ons online klachtenformulier. Onze juristen helpen u graag verder. Helemaal gratis.

Meer informatie

Meer informatie over Euro 2024 leest u op de website van ECC Duitsland.

Wilt u meer weten over de Olympische en Paralympische spelen in Frankrijk? Bezoek de website van onze Franse collega’s.