Brochure: Een wagen kopen in de Europese Unie

Vindt u uw droomauto niet op het Autosalon? Misschien wel over de grens. Een auto invoeren uit het buitenland is eenvoudiger dan u denkt.

Bent u op zoek naar meer auto voor minder geld? Dan vindt u uw droomwagen misschien op het Autosalon. Maar ook bij autoverkopers in het buitenland kunt u op sommige modellen heel wat geld besparen. Even over de grenzen kijken, loont de moeite.

Schrikt de invoerprocedure u af? Het Europees Centrum voor de Consument (ECC) legt in haar brochure stap voor stap uit wat u moet ondernemen om een auto uit een andere Europese lidstaat in te voeren. En dit is eenvoudiger dan u denkt.

Maar voordat u beslist een wagen in het buitenland te kopen, moet u het totale kostenplaatje berekenen. Hoeveel u uiteindelijk betaalt hangt af van het type wagen (nieuw of tweedehands) en de kosten voor invoer. Ook hierover leest u alles in de brochure van ECC België. Bezit u een goede dosis negotiatietalent, dan onderhandelt u vast nog scherpere prijzen. En daarvoor kunt u enkel op uzelf rekenen.