Brochure ECC België: Een auto huren in Europa

Het Europees Centrum voor de Consument (ECC) België ontving de afgelopen jaren heel wat vragen en klachten over autohuur in Europa. Met de brochure “Een auto huren in Europa” wil ECC België consumenten de juiste reflexen toelichten en dit in elk stadium van de autohuur.

“Ik heb een auto gereserveerd in het noorden van Italië. Mag ik de grens oversteken en naar Zwitserland rijden?” 

“Mijn vlucht vertrok bij dageraad. Ik heb de auto in perfecte staat achtergelaten op de parking van de verhuurder. Maar toch heeft de verhuurder mij reparatiekosten aangerekend. Mag dat?”

Een huurwagen is een prima optie om volop van uw vrijheid te kunnen genieten tijdens een buitenlandse reis. Maar enkel als u uw voorzorgen neemt, vermijdt u problemen achteraf.

In 2015 ging 7% van de vragen en klachten die ECC België ontving over autoverhuur.

Reserveren, algemene voorwaarden, waarborg, verzekering, controle van het voertuig, ongeval en panne: het ECC licht in de brochure “Een auto huren in Europa” de juiste reflexen toe en dit in elk stadium van de autohuur:
  • een huurwagen reserveren 
  • de huurwagen ophalen 
  • met de huurauto rijden 
  • de huurauto terugbezorgen 
  • aangerekende kosten betwisten 
Hebt u na het lezen van deze tips nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen. Misschien zit het antwoord op uw vraag erbij.

Een woordenlijst met vaak gebruikte afkortingen en termen helpt u bij het ontcijferen van de kleine lettertjes in uw huurcontract.

U kunt de brochure gratis downloaden op de website van ECC België www.eccbelgie.be.