Vakantie!

Laatst aangepast op 01-07-21.
Omdat de covid-19-maatregelen voortdurend wijzigen, kunnen wij de juistheid van deze informatie op datum van vandaag niet garanderen. Voor de meest recente informatie over reisvoorwaarden naar en van België kunt u terecht op de website info-coronavirus.be. Meer informatie over reizen naar andere Europese en Schengenlanden vindt u op reopen.europa.eu.

 

Het schooljaar 2020-2021 zit erop. Tijd voor ontspanning en vakantie! Plant u een reis binnen Europa deze zomer? Dan moet u uw COVID-certificaat op zak steken. Maar wat is dat juist? Hoe komt u eraan? We doen alles wat u moet weten over de coronapas uit de doeken.

Reist u buiten de Europese Unie? Controleer dan voor vertrek of u wel welkom bent en onder welke inreisvoorwaarden. De FOD Buitenlandse zaken verduidelijkt die aan de hand van kleurcodes. Deze kleurcodes hebben een impact op uw rechten. Welke ontdekt u hier.

En denk eraan dat u ook regels moet naleven als u huiswaarts keert. Zo moet u een Passenger Locator Form (PLF) invullen voor aankomst in België. En moet u misschien in quarantaine na thuiskomst of een PCR-test afleggen. Dat hangt af van de kleurcode die België toekent aan uw reisbestemming. Meer daarover leest u in Reizen van en naar België.

Zit u nog met een tegoedbon voor een door corona geannuleerde pakketreis? Dit zijn uw rechten als die uitgegeven werd door bijvoorbeeld een Belgische, Nederlandse of Franse reisorganisator.

Misschien hebt u nog andere vragen. Bijvoorbeeld over uw rechten bij annulatie van festivals of andere evenementen door het coronavirus. U ontdekt het antwoord op deze en vele andere vragen in onze FAQ.

Dan rest ons nog één zaak: u een deugddoende en ontspannende vakantie toewensen. Want die hebt u intussen wel verdiend.

Reis veilig!

Vanwege het team van ECC België