Voertuig verzekeren voor Europa

Kocht u een wagen in het buitenland en wilt u hem zelf als chauffeur naar België importeren – via andere Europese landen? Of wilt u uw wagen in het buitenland gebruiken tijdens een langdurig verblijf? Dan bent u gedekt door uw Belgische autoverzekering.

Welke situatie is voor u van toepassing? Bekijk onze tips.

  • Ik importeer een voertuig dat ik kocht in een ander EU-land.
    Indien u dit voertuig naar België wenst te rijden, hebt u een voorlopige verzekering nodig. Raadpleeg het ECC-advies over uw verzekering voor autotransport.

  • Ik rij met mijn wagen tijdens een langdurig verblijf in het buitenland.
    Sinds juni 2008 kan uw verzekeringsmaatschappij uw overeenkomst niet meer opzeggen of een toeslag op uw premie eisen wanneer u lange tijd in een ander EU-land doorbrengt. Een langdurig verblijf binnen de Europese Unie vraagt dan ook niet meer om een risicoaanpassing. Schrijft u uw voertuig in in een andere lidstaat, dan wordt de verzekeringsovereenkomst van rechtswege beëindigd.

  • Ik huur een wagen in Europa.
    Van plan een wagen te huren? Bekijk goed welke verzekeringen inbegrepen zijn in de overeenkomst en welke de verhuurder u als supplement aanbiedt. Ontdek alles over huurwagens in onze aparte rubriek of in onze brochure