Publicaties

Hebt u graag uw informatie in de vorm van een gratis brochure, pdf of video? U vindt hier de lijst met de publicaties van ECC België en van het ECC-netwerk.

Gebruik de zoekfunctie in publicaties om uw thema op te zoeken:

09-12-20 Een wagen kopen in de Europese Unie

Als u een wagen wil kopen, hoeft u zich niet te beperken tot de Belgische markt. Vergelijkende prijsstudies door de Europese Commissie toonden aan dat dat u op sommige modellen duizenden euro’s kunt besparen door ze in een ander Europees land te kopen. Een wagen aankopen in de Europese Unie en invoeren is minder ingewikkeld dan op het eerste gezicht lijkt. Zeker met deze brochure, waarin de stappen die u daarbij moet ondernemen helder en overzichtelijk uiteengezet worden.


09-12-20 ECC-Net report: Chargeback in the EU/EEA. A solution to get your money back when a trader does not respect your information rights

Dit rapport van het ECC-Net behandelt de “chargeback” procedure. Met behulp van deze procedure kan u rechtstreeks bij de uitgever van uw betaalkaart of uw bank aankloppen voor een terugbetaling wanneer een handelaar uw consumentenrechten niet respecteert. Hoe werkt deze procedure? (Engels)


09-12-20 ECC-Net report: Chargeback in the EU/EEA. Legislation and time limits

Deze bijlage bij het rapport "Chargeback in the EU/EEA. A solution to get your money back when a trader does not respect your information rights " van het ECC-Net bevat de wetgeving en tijdslimieten van toepassing in de EU/EEA. (Engels)


09-12-20 ECC-Net report: Fraud in cross-border e-commerce

Oplichting in grensoverschrijdende e-commerce: een rapport over de risico’s van online shopping en hoe u kan vermijden het slachtoffer te worden van oplichters (Engels).


09-12-20 ECC-Net Report: Ski resorts in Europe 2012/2013

In haar tweede rapport “Ski resorts in Europe 2012/2013” vergelijkt het ECC-Net naast de alpineskigebieden ook de langlaufgebieden en de indoorpistes. Bijna 400 Europese skigebieden, waarvan 16 Belgische, hebben aan deze enquête deelgenomen. (Engels)


09-12-20 ECC-Net: The European Consumer Centres’ Network Fifth Anniversary Report 2005-2009

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van het ECC-Net publiceerde de Europese Commissie een rapport dat de evolutie schetst van 5 jaar informatie en hulp aan Europese consumenten. (Engels)


09-12-20 ECC-Net Report: Trust marks report 2013 - Can I trust a trust mark?

Kwaliteitslabels op websites scheppen vertrouwen bij de onlinekoper. Omdat in Europa heel wat verschillende labels in omloop zijn, is het voor de consument moeilijk om te weten waarvoor ze staan. Het ECC-Net bracht daarom 54 Europese kwaliteitslabels in kaart en formuleert tips om veilig online te shoppen. (Engels)


09-12-20 ECC-Net Report: ECC-Net Air Passenger Rights Report 2011. In the aftermath of the Volcanic Ash Crisis

Het aantal klachten bij het ECC-Net van Europese vliegtuigpassagiers nam in 2010 toe met 59%. Dit rapport annalyseert de klachten en toont dat de vulkaanaswolk de luchtvaartmaatschappijen beproefde op de toepassing van de passagiersrechten (Engels).


09-12-20 ECC-Net Report: Air Passenger Rights: Consumer Complaints 2006

Het ECC-Net ontving in 2006 4901 informatieaanvragen, klachten en geschillen van vliegtuigpassagiers. Een verdubbeling t.o.v. 2004. Deze werden grondig geanalyseerd in dit rapport, dat op basis van de resultaten ook aanbevelingen formuleert.


09-12-20 ECC-Net Annual Report 2012

(Engels)