Publicaties

Hebt u graag uw informatie in de vorm van een gratis brochure, pdf of video? U vindt hier de lijst met de publicaties van ECC België en van het ECC-netwerk.

Gebruik de zoekfunctie in publicaties om uw thema op te zoeken:

09-12-20 Informatiefiche over ECC-Net

Deze informatiefiche over ECC-Net verduidelijkt in een oogopslag o.a. wat de ECC's zoal doen, hoe ze de klachten aanpakken en met welk resultaat.


09-12-20 Herverkoop van timesharing

Talrijke consumenten die hun timesharing wensten te verkopen werden slachtoffer van bedrog. Deze folder helpt u de valstrikken te ontlopen.


09-12-20 ECC-Net Report: E-commerce 2014: Part 2 - Highlights for consumers - Checklists and test yourself tool

Omdat het ECC-Net steeds meer klachten over online winkelen ontvangt, heeft het in zijn e-commerce rapport 2014 checklists opgenomen met goede gewoonten voor consumenten om veilig online te kopen. Het rapport beschrijft ook de meest voorkomende problematische praktijken. Als bonus is er een quiz om uw kennis te testen. (Engels)


09-12-20 ECC-Net Report: E-commerce 2014: Part 1 - Highlights for traders - Checklist and test yourself tool

(Engels)


09-12-20 Enhanced Consumer Protection – the Services Directive 2006/123/EC

Europese Consumenten krijgen nog steeds te maken met discriminatie op basis van nationaliteit of woonplaats. Dat concludeert het ECC-Net in dit rapport gepubliceerd op 29 november 2013. Maar deze praktijken zijn verboden dankzij de Dienstenrichtlijn 2006/123/EG. (Engels)


09-12-20 Een wagen kopen in de Europese Unie

Als u een wagen wil kopen, hoeft u zich niet te beperken tot de Belgische markt. Vergelijkende prijsstudies door de Europese Commissie toonden aan dat dat u op sommige modellen duizenden euro’s kunt besparen door ze in een ander Europees land te kopen. Een wagen aankopen in de Europese Unie en invoeren is minder ingewikkeld dan op het eerste gezicht lijkt. Zeker met deze brochure, waarin de stappen die u daarbij moet ondernemen helder en overzichtelijk uiteengezet worden.


09-12-20 ECC-Net report: Chargeback in the EU/EEA. A solution to get your money back when a trader does not respect your information rights

Dit rapport van het ECC-Net behandelt de “chargeback” procedure. Met behulp van deze procedure kan u rechtstreeks bij de uitgever van uw betaalkaart of uw bank aankloppen voor een terugbetaling wanneer een handelaar uw consumentenrechten niet respecteert. Hoe werkt deze procedure? (Engels)


09-12-20 ECC-Net report: Chargeback in the EU/EEA. Legislation and time limits

Deze bijlage bij het rapport "Chargeback in the EU/EEA. A solution to get your money back when a trader does not respect your information rights " van het ECC-Net bevat de wetgeving en tijdslimieten van toepassing in de EU/EEA. (Engels)


09-12-20 ECC-Net report: Fraud in cross-border e-commerce

Oplichting in grensoverschrijdende e-commerce: een rapport over de risico’s van online shopping en hoe u kan vermijden het slachtoffer te worden van oplichters (Engels).


09-12-20 ECC-Net Report: Ski resorts in Europe 2012/2013

In haar tweede rapport “Ski resorts in Europe 2012/2013” vergelijkt het ECC-Net naast de alpineskigebieden ook de langlaufgebieden en de indoorpistes. Bijna 400 Europese skigebieden, waarvan 16 Belgische, hebben aan deze enquête deelgenomen. (Engels)