Publicaties

Hebt u graag uw informatie in de vorm van een gratis brochure, pdf of video? U vindt hier de lijst met de publicaties van ECC België en van het ECC-netwerk.

Gebruik de zoekfunctie in publicaties om uw thema op te zoeken:

09-12-20 ECC-Net Report: cross-border car purchases - Recommendations

Heel wat Europese consumenten beslissen om voor de aankoop van een wagen een kijkje te nemen over de grens en daar hun slag te slaan. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige transactie lijkt, blijkt voor veel consumenten toch een obstakelrace te worden. Het ECC-Net formuleert aanbevelingen. (Engels)


09-12-20 ECC-Net Report: Cross-border car purchases

Heel wat Europese consumenten beslissen om voor de aankoop van een wagen een kijkje te nemen over de grens en daar hun slag te slaan. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige transactie lijkt, blijkt voor veel consumenten toch een obstakelrace te worden. 29 ECC’s, onder leiding van ECC Frankrijk, hebben geprobeerd om antwoorden te bundelen in een uitgebreide studie over een auto kopen over de grenzen. (Engels)


09-12-20 ECC-Net Report 2019: For a Europe which protects its consumers in their daily lives

Het netwerk van Europese consumentencentra bemiddelt dagelijks tussen consumenten en handelaars in een zoektocht naar een minnelijke schikking voor hun grensoverschrijdend consumentenprobleem. Op basis van deze ervaring, wil ECC-Net een bijdrage leveren voor de Europese Commissie en het Europees Parlement om samen te bouwen aan een Europa dat consumenten beschermt in hun dagelijkse leven.


09-12-20 Betalen op het internet

Het aanbod en de aankopen op het internet gaan in stijgende lijn. Ook de betaalmogelijkheden worden steeds talrijker. In deze brochure vindt u een overzicht van de meest gebruikte betaalwijzen.


09-12-20 Betalen in Europa

Deze brochure vertelt u alles over geld overmaken en betalingswijzen in Europa.


09-12-20 Bedrog en oplichting herkennen en alert reageren

Hoe kunt u bedrog herkennen en vermijden? Het beste middel om bedrog te vermijden is een val te leren herkennen en er niet in te lopen. Daarom wil het ECC aan de hand van voorbeelden aantonen hoe professionele bedriegers te werk gaan en wat u kunt doen als u slachtoffer bent geworden. De brochure biedt ook tips en tricks om valkuilen te ontwijken.


09-12-20 Bagage op het vliegtuig

In deze infofolder leest u alles over uw rechten als vliegtuigpassagier als uw bagage te laat, beschadigd of helemaal niet aankomt op uw plaats van bestemming.


09-12-20 10 ECC-Net tips hoe je kunt vermijden dat je namaak koopt op het internet

Alle 10 tips in één oogopslag.


09-12-20 7 mythes over e-commerce

Benieuwd welke mythes de consument het meest te horen krijgt van online-verkopers? ECC België heeft ze gebundeld en toegelicht.


09-12-20 Jaarverslag ECC België 2011: Wat deed het Europees Centrum voor de Consument België voor u in 2011?

Het jaarverslag 2011 geeft een overzicht met concrete voorbeelden van de 2599 klachten en 1807 vragen van grensoverschrijdende consumenten die het ECC België behandelde. Het biedt tevens een overzicht van zijn informatieve opdracht.