Publicaties

Hebt u graag uw informatie in de vorm van een gratis brochure, pdf of video? U vindt hier de lijst met de publicaties van ECC België en van het ECC-netwerk.

Gebruik de zoekfunctie in publicaties om uw thema op te zoeken:

Brochure Transitplaten in de Europese Unie
Wie een auto koopt in een ander land van de EU kan voor transitplaten opteren om de auto naar België te brengen. Maar waar kunt u daarvoor terecht en hoeveel kosten ze? Het ECC heeft deze informatie samengebracht en geeft land per land een overzicht.
 
Brochure Uw rechten als treinpassagier in Europa

Welke informatie moet u krijgen van de spoorwegmaatschappij voor u uw reis aanvangt of tijdens de reis? Hebt u recht op een vergoeding als de trein vertraging heeft? Wat zijn de verplichtingen van de maatschappij als de trein ergens op het spoor geblokkeerd is? Welke diensten mogen personen met een beperkte mobiliteit verlangen van de Europese spoorwegmaatschappijen? Wat is de aansprakelijkheid van de spoorwegmaatschappij bij ernstige ongevallen? En waar kunt u terecht met uw vragen en klachten?

  Bestellen
Brochure Vijf geboden voor een veilig internetgebruik

Kopen, downloaden en netwerken op internet? Hou het veilig dankzij de gratis vijf geboden voor veilig internetgebruik, u aangeboden door ECC België.

 
Video Weet wat je koopt!
Online een reis boeken? Laat je niet opjagen. Informeer je eerst grondig zodat je weet wat je koopt. Tips op www.weetwatjekoopt.be.
Brochure Winkelen op het internet
Help, mijn onlineaankoop loopt verkeerd! Wat als onlineshoppen fout loopt? ECC België legt uit hoe u met een gerust hart online kunt kopen.
  Bestellen