Publicaties

Hebt u graag uw informatie in de vorm van een gratis brochure, pdf of video? U vindt hier de lijst met de publicaties van ECC België en van het ECC-netwerk.

Gebruik de zoekfunctie in publicaties om uw thema op te zoeken:

Brochure Reizen en autohuur
Helaas gaat reizen niet altijd over rozen. Botst u op een probleem? Of wilt u zich goed voorbereiden op een zorgeloos vertrek? ECC België zet u op weg.
  Bestellen
Brochure Solden in Europa
Deze gids vermeldt de periodes voor de zomer- en wintersolden in 30 landen in Europa. U vindt er ook informatie over de lokale munt, de geldende btw-tarieven en de openingsuren van de winkels en shoppingcenters. Verder licht de gids in een notendop de wettelijke garantie in Europa toe en geeft hij enkele tips over koopjes in het algemeen.
 
Brochure SOS algemene verkoopsvoorwaarden
Deze brochure van het ECC wijst op het belang van de algemene verkoopsvoorwaarden en bevat uitleg in mensentaal over de belangrijkste bedingen.
 
Brochure Subscription traps in 6 EU countries 2017 - Summary
Naar schatting 3,5 miljoen Europese consumenten zijn de afgelopen drie jaar ingegaan op een aantrekkelijk onlineaanbod dat resulteerde in een ongewenst betalend abonnement. De slides vatten de resultaten samen van een studie uitgevoerd in opdracht van ECC Zweden en het Zweedse Consumenten Agentschap. (Engels)
 
Brochure Timesharing in Europa
Deze brochure geeft u meer inzicht in de valkuilen, rechten en te ondernemen acties met betrekking tot timesharing. Richtlijn 2008/122/EG heeft de bescherming verbeterd van huidige en toekomstige timesharingeigenaars. Toch blijft timesharing zelden of nooit interessant en hanteren verkopers vaak agressieve en misleidende verkooptechnieken.
  Bestellen
Brochure Transitplaten in de Europese Unie
Wie een auto koopt in een ander land van de EU kan voor transitplaten opteren om de auto naar België te brengen. Maar waar kunt u daarvoor terecht en hoeveel kosten ze? Het ECC heeft deze informatie samengebracht en geeft land per land een overzicht.
 
Brochure Uw rechten als treinpassagier in Europa

Welke informatie moet u krijgen van de spoorwegmaatschappij voor u uw reis aanvangt of tijdens de reis? Hebt u recht op een vergoeding als de trein vertraging heeft? Wat zijn de verplichtingen van de maatschappij als de trein ergens op het spoor geblokkeerd is? Welke diensten mogen personen met een beperkte mobiliteit verlangen van de Europese spoorwegmaatschappijen? Wat is de aansprakelijkheid van de spoorwegmaatschappij bij ernstige ongevallen? En waar kunt u terecht met uw vragen en klachten?

  Bestellen
Brochure Veilig streamen
In alle comfort kijken naar uw favoriete programma op elk apparaat waar en wanneer u wilt, maakt videostreamen de nieuwe standaard voor de moderne consument. De brochure 'Veilig streamen' van het ECC-Net gaat dieper in op de verschillende vormen van streaming, de gevaren en geeft tips.
 
Brochure Vijf geboden voor een veilig internetgebruik

Kopen, downloaden en netwerken op internet? Hou het veilig dankzij de gratis vijf geboden voor veilig internetgebruik, u aangeboden door ECC België.

 
Video Weet wat je koopt!
Online een reis boeken? Laat je niet opjagen. Informeer je eerst grondig zodat je weet wat je koopt. Tips op www.weetwatjekoopt.be.
Brochure Winkelen op het internet
Help, mijn onlineaankoop loopt verkeerd! Wat als onlineshoppen fout loopt? ECC België legt uit hoe u met een gerust hart online kunt kopen.
  Bestellen