Europees Centrum voor de Consument België

Uw rechten als consument stoppen niet aan de grens. Hebt u een probleem met een aankoop in een andere Europese lidstaat? Doe dan gratis beroep op de diensten van ECC België en zijn Europese netwerk.

Meer weten over ECC België

DOORBLADER ONZE CONSUMENTENINFO PER THEMA

In de kijker

14-02-24

Norwegian Lab

Doet de naam TComplex, Craveless, Hair and Skin of Norwegian Lab een belletje rinkelen? Werd u verrast door een ongewenst abonnement dat u moet betalen via Riverty? Lees dan verder.

Verder lezen
12-02-24

Jobs

ECC België zoekt een Project Officer 'Case handling efficiency' (m/f/x). Klik voor meer informatie over deze jobaanbieding.

Verder lezen
12-02-24

Refurbished

Refurbished, een Nederlandse verkoper van tweedehands elektronica, zorgt voor heel wat ontevreden consumenten. Momenteel antwoordt de firma niet op onze pogingen tot bemiddeling.

Verder lezen
30-11-23

Incasso & deurwaarder

Elk bedrijf kan een incassobureau, een deurwaarder of een advocaat inschakelen om geld terug te vorderen. Maar niet alles mag. We vertellen je waar het allemaal om draait bij minnelijke invordering van schulden.

Verder lezen
12-09-23

Reizendeals.nl

Hebt u een probleem met reizendeals.nl? Wij ontdekten handelspraktijken die niet volgens de regels van het Europese consumentenrecht zijn. We lichten ze u toe.

Verder lezen
05-12-23

Opgepast voor nep-advertenties op sociale media!

Via sociale media lopen de cadeau-ideetjes binnen. Maar opgelet met deze advertenties. Oplichters en oneerlijke verkopers gebruiken ze ook. Check onze tips alvorens te bestellen.

Verder lezen
22-11-23

eCollect / Themys & Dyke

Hebt u onlangs een brief ontvangen van het advocatenkantoor Themys & Dyke? Geen paniek, we leggen u uit hoe u dit betaalverzoek kunt betwisten.

Verder lezen
06-12-23

Opgelost!

Mijnheer P. V. betaalde zowel in België als in Duitsland btw voor de wagen die hij daar kocht. Na tussenkomst van ECC België stortte de Duitse verkoper de btw terug.

Verder lezen
05-12-23

Universele lader

Vanaf eind 2024 moet elke gsm uitgerust zijn met dezelfde USB-C-poort. Gedaan dus met een lade vol afgedankte laders en onnodig elektronisch afval.

Verder lezen