Europees Centrum voor de Consument België

Uw rechten als consument stoppen niet aan de grens. Hebt u een probleem met een aankoop in een andere Europese lidstaat? Doe dan gratis beroep op de diensten van ECC België en zijn Europese netwerk.

Meer weten over ECC België

DOORBLADER ONZE CONSUMENTENINFO PER THEMA

In de kijker

29-11-22

Made.com is failliet

De Britse meubelwebshop Made.com is op 8 november 2022 failliet verklaard. Wacht u nog op de levering van een bestelling of een terugbetaling? In dit nieuwsbericht leest u meer over uw opties.

Verder lezen
29-11-22

U ontving een betaalverzoek voor onbetaalde tolkosten in Italië?

Hebt u van Nivi een betalingsaanmaning ontvangen voor onbetaalde tol in Italië? ECC België legt uit wat het is en hoe te reageren.

Verder lezen
11-10-22

Blue Air

Blue Air staakt alle vluchten tot een nog niet bevestigde datum. Hebt u reisplannen met deze vliegmaatschappij? U hebt recht op een terugbetaling van de reissom en misschien ook op een compensatie. Ontdek hoe u die claimt.

Verder lezen
28-09-22

Online reviews: zijn ze betrouwbaar?

Is een webwinkel uw vertrouwen waard? Online reviews checken, geeft een goed idee. Maar helaas zijn ze soms gemanipuleerd. Ontdek de juiste reflexen om reviews te doorprikken.

Verder lezen
20-09-22

Frauduleuze brandhoutverkopers op het internet

Sinds vorige winter melden consumenten frauduleuze onlineverkopers van brandhout en pellets. Helaas zijn die nog altijd actief. Ontdek hoe u niet in hun val trapt en deze winter niet in de kou blijft staan.

Verder lezen
19-07-22

eCollect / Novalnet

Ontving u een schuldvordering van het incassobureau eCollect AG in naam van Novalnet AG nadat u zich aanmeldde op een datingsite? En u bent hiermee niet akkoord? Ontdek onze analyse en tips.

Verder lezen
31-05-22

Aankopen na 1 juni 2022

Kocht u op of na 1 juni 2022 iets bij een Europese handelaar voor privégebruik? Dan hebt u recht op een wettelijke garantie van 2 jaar. In dit geval zijn de nieuwe garantieregels van toepassing. Welke, leest u hier.

Verder lezen
01-06-22

Digitale inhoud en diensten

Downloadt of streamt u wel eens films? Bent u actief op sociale media? Deze digitale inhoud en diensten zijn sinds juni 2022 onderworpen aan nieuwe regels. We ontcijferen ze voor u tot in de kleinste details.

Verder lezen
01-06-22

Surfen en klikken: betaalverplichting online

U grasduint wat op het internet, ziet iets interessant en klikt door om de totaalprijs te kennen. Ineens blijkt uw aankoop definitief en moet u betalen. Kan dat?

Verder lezen