Europees Centrum voor de Consument België

Uw rechten als consument stoppen niet aan de grens. Hebt u een probleem met een aankoop in een andere Europese lidstaat? Doe dan gratis beroep op de diensten van ECC België en zijn Europese netwerk.

Meer weten over ECC België

DOORBLADER ONZE CONSUMENTENINFO PER THEMA

In de kijker

22-06-22

Stakingen Brussels Airlines en Ryanair van einde juni: uw rechten

Het personeel van Brussels Airlines kondigt een staking aan voor 23, 24 en 25 juni. Het Belgische personeel van Ryanair staakt op 24, 25 en 26 juni. Is uw vlucht geannuleerd? Dit zijn uw rechten.

Verder lezen
31-05-22

Aankopen na 1 juni 2022

Kocht u op of na 1 juni 2022 iets bij een Europese handelaar voor privégebruik? Dan hebt u recht op een wettelijke garantie van 2 jaar. In dit geval zijn de nieuwe garantieregels van toepassing. Welke, leest u hier.

Verder lezen
01-06-22

Digitale inhoud en diensten

Downloadt of streamt u wel eens films? Bent u actief op sociale media? Deze digitale inhoud en diensten zijn sinds juni 2022 onderworpen aan nieuwe regels. We ontcijferen ze voor u tot in de kleinste details.

Verder lezen
01-06-22

Surfen en klikken: betaalverplichting online

U grasduint wat op het internet, ziet iets interessant en klikt door om de totaalprijs te kennen. Ineens blijkt uw aankoop definitief en moet u betalen. Kan dat?

Verder lezen
31-05-22

Vraag van de maand

De fiets die ik op 15 mei besteld heb, wordt begin juni geleverd. Op 1 juni gaan nieuwe garantieregels in. Gelden de oude of de nieuwe garantieregels voor mijn aankoop?

Verder lezen
24-02-22

Vlucht vervroegd, wat nu?

Is de vertrektijd van uw vlucht met meer dan een uur vervroegd? Volgens het Europees Hof van Justitie hebt u dan dezelfde rechten zoals voorzien door de Europese wetgever bij een geannuleerde vlucht.

Verder lezen
24-02-22

www.eccnet.eu: de nieuwe webstek van ECC-Net

Het Netwerk van Europese Consumentencentra lanceerde onlangs zijn website: www.eccnet.eu. Zo krijgt ook het netwerk een visitekaartje in de vorm van een website.

Verder lezen
24-02-22

De EU bij u in de buurt

Een vraag over bv. wonen, werken, studeren in de EU? Met de interactieve kaart ‘De EU bij mij in de buurt’ vindt u alle EU-organisaties in uw regio en komt u te weten welke diensten ze verlenen.

Verder lezen
31-05-22

Voorbeeldbrief

Met deze voorbeeldbrief kunt u de handelaar op zijn garantieverplichtingen wijzen. U hebt immers recht op een kosteloze herstelling of vervanging en dit binnen een redelijke termijn.

Verder lezen