Europees Centrum voor de Consument België

Uw rechten als consument stoppen niet aan de grens. Hebt u een probleem met een aankoop in een andere Europese lidstaat? Doe dan gratis beroep op de diensten van ECC België en zijn Europese netwerk.

Meer weten over ECC België

DOORBLADER ONZE CONSUMENTENINFO PER THEMA

In de kijker

30-11-21

Frauduleuze brandhoutverkopers op het internet

Consumenten melden frauduleuze onlineverkopers van brandhout en pellets. Ontdek hoe u niet in hun val trapt en deze winter niet in de kou blijft staan.

Verder lezen
30-11-21

Nieuwe EU-wetgeving versterkt uw consumentenrechten

De Europese Unie zit niet stil op vlak van consumentenbescherming. Nieuwsgierig naar wat er precies in de pijplijn zit voor volgend jaar en daarna? We geven een overzicht.

Verder lezen
30-11-21

Abonnement bij Nederlands bedrijf opzeggen

Hebt u een abonnement bij een Nederlands bedrijf en wilt u dat opzeggen? Dat kan zolang u de Nederlandse regels respecteert.

Verder lezen
30-11-21

Hoeveel talen spreekt u online?

Klant is koning. Toch? Mogen we dan verwachten dat buitenlandse webshops ons in het Nederlands bedienen? Ontdek het antwoord en hoe het in onze buurlanden zit.

Verder lezen
13-01-22

Arrivederci Alitalia

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft op 15 oktober haar activiteiten gestaakt. Hebt u nog ongebruikte vliegtickets of een voucher? Dan hebt u recht op terugbetaling.

Verder lezen
17-12-21

Vraag van de maand

Ik heb een vliegticket geboekt via een boekingssite. Mijn vlucht is geannuleerd. Vraag ik terugbetaling aan de boekingssite of de vliegmaatschappij? Lees het antwoord.

Verder lezen
30-11-21

Opgelost!

Het kinderbed dat mevrouw D.S. online bestelde en betaalde, kwam onvolledig aan. Drie maanden later had ze de ontbrekende onderdelen nog niet ontvangen. Benieuwd hoe dit afliep voor mevrouw D.S?

Verder lezen
17-12-21

In't kort

Vanaf 1 december tellen we op Facebook af naar kerstmis. Van 1 tot 24 december krijgt u elke dag een handige tip over uw rechten als consument. Wordt u een trouwe volger?

Verder lezen
10-11-21

U ontving een betaalverzoek voor onbetaalde tolkosten in Italië?

Hebt u van Nivi een betalingsaanmaning ontvangen voor onbetaalde tol in Italië? ECC België legt uit wat het is en hoe te reageren.

Verder lezen