Europees Centrum voor de Consument België

Uw rechten als consument stoppen niet aan de grens. Hebt u een probleem met een aankoop in een andere Europese lidstaat? Doe dan gratis beroep op de diensten van ECC België en zijn Europese netwerk.

Meer weten over ECC België

DOORBLADER ONZE CONSUMENTENINFO PER THEMA

In de kijker

19-07-22

eCollect / Novalnet

Ontving u een schuldvordering van het incassobureau eCollect AG in naam van Novalnet AG nadat u zich aanmeldde op een datingsite? En u bent hiermee niet akkoord? Ontdek onze analyse en tips.

Verder lezen
13-07-22

Vakantie 2022: een zomer overschaduwd door vluchtannulaties en vertragingen

Overschaduwen vluchtannulaties of vertragingen door stakingen van het luchtvaartpersoneel of personeelstekort uw reisplannen? Dit zijn uw rechten!

Verder lezen
06-07-22

Faillissement Alitalia

Hebt u een aanvraag tot terugbetaling van uw ticket of voucher ingediend bij Alitalia maar wacht u nog steeds op uw geld? Hier leggen we uit waarom en wat u kunt doen.

Verder lezen
30-06-22

Vakantiekriebels!

Reist u naar het buitenland deze zomer? Met een degelijke voorbereiding geniet u extra van uw vakantie!

Verder lezen
30-06-22

Roaming

Goed nieuws voor wie regelmatig zijn mobiele toestel gebruikt op een Europese reisbestemming! Ook de komende 10 jaar roamt u zonder extra kosten. Maar opgelet: er zijn uitzonderingen en grensgevallen.

Verder lezen
22-06-22

Stakingen Brussels Airlines en Ryanair van einde juni: uw rechten

Het personeel van Brussels Airlines kondigt een staking aan voor 23, 24 en 25 juni. Het Belgische personeel van Ryanair staakt op 24, 25 en 26 juni. Is uw vlucht geannuleerd? Dit zijn uw rechten.

Verder lezen
31-05-22

Aankopen na 1 juni 2022

Kocht u op of na 1 juni 2022 iets bij een Europese handelaar voor privégebruik? Dan hebt u recht op een wettelijke garantie van 2 jaar. In dit geval zijn de nieuwe garantieregels van toepassing. Welke, leest u hier.

Verder lezen
01-06-22

Digitale inhoud en diensten

Downloadt of streamt u wel eens films? Bent u actief op sociale media? Deze digitale inhoud en diensten zijn sinds juni 2022 onderworpen aan nieuwe regels. We ontcijferen ze voor u tot in de kleinste details.

Verder lezen
01-06-22

Surfen en klikken: betaalverplichting online

U grasduint wat op het internet, ziet iets interessant en klikt door om de totaalprijs te kennen. Ineens blijkt uw aankoop definitief en moet u betalen. Kan dat?

Verder lezen