Europees Centrum voor de Consument België

Uw rechten als consument stoppen niet aan de grens. Hebt u een probleem met een aankoop in een andere Europese lidstaat? Doe dan gratis beroep op de diensten van ECC België en zijn Europese netwerk.

Meer weten over ECC België

DOORBLADER ONZE CONSUMENTENINFO PER THEMA

In de kijker

04-05-21

(Ver)kopen via tweedehandsplatforms

Tweedehandsplatforms en apps winnen aan populariteit. Maar wie is het aanspreekpunt bij problemen met een (ver)koop? En hoe vermijdt u problemen? We zetten het allemaal op een rijtje.

Verder lezen
27-05-21

Bestellen buiten EU

Koopt u wel eens bij een Britse, Amerikaanse, Chinese of andere webshops buiten de EU? Vanaf 1 juli gelden nieuwe douaneregels waardoor kleine onlineaankopen duurder worden. We leggen uit waarom.

Verder lezen
12-05-21

Luuqx is failliet

De Nederlandse webwinkel Luuqx is failliet. Hebt u iets besteld op deze website, dan is de kans klein dat uw bestelling geleverd wordt. Dit is wat u kunt doen om te proberen uw geld terug te krijgen.

Verder lezen
27-05-21

COVID-19-zelftesten kopen op internet

Scrupuleuze onlineverkopers en oplichters maken van de huidige situatie misbruik om u waardeloze coronazelftesten te bezorgen of helemaal niet te leveren. Met deze tips koopt u veilig uw zelftest online.

Verder lezen
27-05-21

ECC België tot uw dienst

U hebt een vraag over uw consumentenrechten of een klacht tegen een verkoper uit een ander EU-land? U bent niet zeker of u bij ons terecht kunt en hoe u een goed dossier indient? Deze video helpt u op weg.

Verder lezen
27-05-21

Jobs

Student in ‘iets met communicatie’ en op zoek naar een stageplaats? Stuur ons een mailtje, wie weet is er een match.

Verder lezen
25-05-21

Vraag van de maand

Bijna een jaar geleden werd mijn vlucht door COVID-19 geannuleerd en ik wacht nog steeds op een terugbetaling. Wat kan ik doen?

Verder lezen
25-05-21

Opgelost!

De PCR-test op Brussels Airport van mevrouw G.R. werd dubbel aangerekend én de resultaten lieten op zich wachten zodat ze haar vlucht miste. ECC-Net bemiddelt in haar naam en bekomt een vergoeding.

Verder lezen
25-03-21

Dropshipping

Oneerlijke onlineverkopers, ze zijn er in alle maten en gewichten. In dit artikel ligt de focus op een verdienmodel voor online ondernemers, dat almaar aan populariteit wint bij fraudeurs op het internet.

Verder lezen