Uw huurauto terugbrengen

Uw huurauto terugbrengen en wegwezen? Dat kan u duur te staan komen. Want juist wanneer u uw huurauto gaat terugbrengen krijgt u de kans voor:

  • de afhandeling van het brandstofverbruik
  • een inspectie van het voertuig, zodat u niet meer verantwoordelijk bent voor latere schade 

ECC België somt op wat u in het oog moet houden wanneer u uw huurauto gaat terugbrengen …

Huurauto terugbrengen: tanken

Vooraleer u de huurauto terugbrengt, kan het nodig zijn om langs de benzinepomp te rijden. Dit hangt af van de gekozen brandstofformule. Als u de auto met volle tank moet terugbrengen en u doet dit niet, dan betaalt u de benzine die ontbreekt voor een volle tank en eventuele extra servicekosten. De voorwaarde is wel dat u al op de hoogte was van de tarieven.

Huurauto terugbrengen: inspectie van het voertuig

Dring er bij het terugbrengen van de huurauto op aan om hem samen met een medewerker van het kantoor te inspecteren. Zo hebt u de toestand van de wagen bij zijn inlevering zwart-op-wit.

Maakte u aan het begin van de huur een inspectieverslag op met een medewerker van het verhuurkantoor? Slim! Want alleen de schade die daarin niet vermeld staat, kan u worden aangerekend.

Blijkt, wanneer u uw huurauto gaat terugbrengen, dat er schade is aan het voertuig? Dan draagt u daarvan de daadwerkelijke kosten

Opgelet: het verhuurkantoor moet uw kosten rechtvaardigen door u de factuur van de reparatie te bezorgen.

Het kan gebeuren: u gaat uw huurauto terugbrengen om een vroege vlucht te halen. En het kantoor is nog gesloten. Volg in dat geval de procedure in uw contract. Doorgaans laat u de huurwagen achter op de parking van het kantoor. Maar pas op: Dek u in door foto’s te maken waarop datum en uur duidelijk te zien zijn. Deze kunt u gebruiken bij een eventuele discussie.